Terug

Ecocert certificering

Producten worden tegenwoordig steeds vaker bestempeld met de term “Natuurlijke cosmetica”. En dat is niet altijd helemaal terecht. Er hoeft maar een kleine hoeveelheid aan natuurlijke ingrediënten in te zitten en je mag het al natuurlijk noemen.  Gelukkig zijn er steeds meer merken die echt gecertificeerd zijn in de producten met natuurlijke ingrediënten.
Ook doen steeds meer merken hen best om goede producten in goede verpakkingen af te leveren. Verpakkingen die goed zijn voor mens en milieu. Een van die certificering is: Ecocert

Wat houdt Ecocert in?

Ecocert staat voor producten die ecologische gecertificeerd zijn. Ecocert is het keurmerk van een onafhankelijke organisatie dat aantoont dat reinigingsproducten en andere cosmetica producten gemaakt zijn van natuurlijk verkregen ingrediënten. De certificering beoordeelt elk ingrediënt en elke leverancier en omvat ook een jaarlijkse controle in onze fabrieken. Zowel Ecocert als Cosmobio maken deel uit van Cosmos, een internationale standaard voor biologische cosmetica die pleit voor een harmonisering van alle labels voor ecologische cosmetica.

Ecocert garandeert de volgende normen:

  • Niet-natuurlijke ingrediënten zijn toegelaten als er geen alternatieven zijn.
  • Bij de productie mag slechts een beperkt aantal additieven en verwerkingstechnieken worden gebruikt.
  • Nanomaterialen zijn verboden.
  • Palmolie en hiervan afgeleide producten moeten afkomstig zijn uit biologische landbouw gecertificeerd zijn.
  • Strenge normen voor de biologische afbreekbaarheid van de producten en de toxiciteit voor het waterleven.
  • Er is een streng verbod op het gebruik van schadelijke stoffen en schadelijke productieprocessen.

 

Je hebt niet alleen het gewone Ecocert logo, maar je hebt ook nog een speciale cosmetica Ecocert logo. Dat zie je hieronder. Dit is een nog specifiekere certificering voor ecologische cosmetica producten.

OVERZICHTSPAGINA #ECOCERT #ORGANIC en #NATURAL #cosmetics. Meer ...

De volgende merken waar wij mee zijn gecertificeerd met het logo Ecocert:

Andere certificering labels:  biologische gecertificeerd/ Vegan gecertificeerd/ fair trade/ natuurlijke ingrediënten/ natural / organic / cosmebio / cruelty FreeNot tested on animalsI’m green

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

Hide compare box
Mogen we uw gegevens gebruiken om u relevante advertenties te laten zien? Onze partners verzamelen gegevens en gebruiken cookies om advertenties te personaliseren en te meten. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »