Terug

Wat is Clean Beauty?

Clean Beauty, Heb jij er wel eens van gehoord? De naam zegt het eigenlijk al een beetje. Clean Beauty is huidverzorging, cosmetica en make-up dat schoon is, dus vrij van schadelijke ingrediënten of wel zuivere ingrediënten met een bepaalde werking. Hiermee doelen ze op ingrediënten met een biologisch effect op de huid, bijvoorbeeld vitamine E: de natuurlijke vitamine E heeft een betere werkzaamheid op de huid dan de synthetische variant.
Ook ingrediënten die niet controversieel, hormoon verstorend of schadelijk zijn, zoals bijvoorbeeld BPA, ftalaat, triclosan vind je uiteraard niet in deze producten. Clean beauty huidverzorging zou je kunnen omschrijven als: duurzame ingrediënten die een bio-identieke huidfunctie hebben die de huid verbeteren, hydrateren én beschermen zonder schadelijke gevolgen voor het lichaam.’

Clean beauty staat voor de volgende elementen in cosmetica

  • Duurzaamheid
  • Veiligheid
  • Transparantie ( de producten laten duidelijk zien welke ingrediënten zij gebruiken )
  • Prestatie ( De producten zijn duidelijk over wat een product doet en de producten zijn zeer effectief in wat ze behoren te doen.)

Merken die voldoen aan de eisen van Clean Beauty zijn

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

Hide compare box
Mogen we uw gegevens gebruiken om u relevante advertenties te laten zien? Onze partners verzamelen gegevens en gebruiken cookies om advertenties te personaliseren en te meten. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »