Terug

Oogverzorging (34)

Filters

Oogverzorging

Het verzorgen van de ooghuid is erg belangrijk, daarvan weten we bij Viva Donna als geen ander dat het erg belangrijk is. Ons assortiment bestaat uit duurzame en gezonde verzorgingsproducten voor hem en haar. Via onze website bieden we een groot aantal oogverzorgingsproducten.

 

De verzorging van de ooghuid

De huid rondom de ogen is 7x dunner dan de rest van uw gezichtshuid. En de poriën van deze huid zijn veel kleiner, het heeft dus een andere opname vermogen. Het heeft daarom dus een andere verzorging nodig. Een dag of nachtverzorging kan alleen maar voor meer problemen rondom de ogen zorgen zoals wallen en kringen. Wij raden iedereen aan om al op tijd te beginnen met een oogverzorging omdat je huid rond je ogen als eerste tekenen van huidveroudering gaat vertonen om dat deze gedurende de dag altijd in beweging zijn doordat we knipperen knijpen en piegen met onze ogen en in onze ogen wrijven.

Problemen die zich rondom de ogen voordoen zijn:

  • Wallen en kringen
  • Kraaien pootjes en rimpels
  • Droogtelijntjes
  • Gerstekorreltjes

Wallen en kringen

Wallen zijn de kussentjes boven en onder het oog. Je kan ze krijgen doordat je bijvoorbeeld een nachtje niet zo goed hebt geslapen of juist heel vast hebt geslapen, maar het kan ook een slechte afvoering van vocht zijn. Wallen kunnen ontstaan door ophoping van vet of door vocht.

Kringen rondom de ogen maken dat je er vermoeid uit ziet. Het is vaak ook een probleem van slechte afvoering van afvalstoffen, maar het kan ook met pigmentatie te maken hebben. Dit laatste zie je vaak bij  de donkere huiden.

Beide klachten zijn gebaad bij een afvoerende oogverzorging

 

Rimpels en kraaienpootjes

Rimpels en kraaienpootjes ontstaan doordat de huid langzaam verouderd. Doordat de ogen gedurende de hele tijd overdag en nachts in de weer zijn qua mimische spieren, heb je sneller last van huidveroudering. Het begint bij kraaienpootjes van het knijpen met je ogen en langzaam worden het rimpels naar mate je ouder wordt. 

Het gebruik van een oogverzorging vanaf jonge leeftijd is aan te raden, want het is beter voorkomen dan genezen. Ook een zonnebril dragen bij de eerste zonnestralen kan al rimpelvorming voorkomen.

 

Gerstenkorrels

Gerstekorrels zijn witte balletjes die je onder de huid ziet zitten maar die er niet vanzelf uit gaan. Ze ontstaan doordat de huid te vochtarm is. De huid gaat zichzelf dan beschermen door vetstoffen vast te houden en hierdoor ontstaan er witte talg bolletjes onder de huid. Deze bolletjes zijn alleen door de schoonheidsspecialsite te verwijderen

Je kan gerstekorretjes voorkomen door een vochtregulerende oogverzorging te gebruiken. Hierbij is het ook weer voorkomen is beter dan genezen.

 

Welke soorten oogverzorging zijn er?

Er zijn verschillende oogverzorgingsproducten waar de de huid rondom de ogen goed mee kan verzorgen en behandelen.

 

Oogcrème en oogserum

De ooghuid moet je echt met een speciale Oogcrème en Serum verzorgen zoals we jullie hierboven al vertelde. Het verschil tussen een oogcrème en een oogserum en eigenlijk de structuur. een oogcrème is meestal crème of gel-achtig, afhankelijk van de soort oogcrème je zoekt. Een anti age oogcrème is vaak iets voller dan een oogcrème tegen kringen en wallen. Een oogserum is vaak iets dunner qua substantie en je kan die zelfs onder een andere oogcrème gebruiken. Dus als je bijvoorbeeld een oogserum hebt tegen wallen dan zou je er een oogcrème tegen rimpels overheen kunnen gebruiken.

Hoe gebruik je een Oogcrème en Serum? Je neemt een hoeveelheid van een knop van een grote speld. Dit breng je aan op de ringvinger. Met de ringvinger kan je niet zo veel druk op de tere huid rondom de ogen geven. Hierdoor heb je minder snel last van rimpeltjes. Breng met zacht kloppende en licht wrijvende bewegingen het product aan op de huid rondom de ogen. Niet te dicht bij de ogen, door de warmte trekt het vanzelf waar het zijn moet!

 

Oogmasker

Een Oogmasker is een heerlijke verzorging voor de huid rondom de ogen die net dat beetje extra voor de huid kan doen. Het geeft een boost aan je huid. 

Breng het oogmasker mes dik aan op de huid rondom de ogen. Niet te dicht bij de ogen aanbrengen. Laat het ongeveer 15 minuten intrekken terwijl je lekker even relaxed. Hierna verwijder je het oogmasker zacht met watjes en reinig het na met een zachte ooglotion. Nu de oogcrème of oogserum aanbrengen en je kan er weer even tegen!

 

Wenkbrauw serum

Als de wenkbrauwen niet zo vol zijn als je zou willen, dan kan een Wenkbrauwverzorging of wenkbrauwserum uitkomst brengen. 

Breng dagelijks 2x na het reinigen van de huid, met het kwastje een dus laagje van het serum aan tussen de haartjes van de wenkbrauwen. Na ongeveer 3-4 weken zal je zien dat de Wenkbrauwverzorging top werkt. Uiteraard werkt niet ieder merk even goed en even snel, dit heeft te maken met het percentage van de werkzame stof.

 

Wimperserum

Wimpers hebben veel te lijden van kunst wimpers en het ruw verwijderen van mascara, hierdoor breken wimpers af. Het kan ook zijn dat jou wimpers niet zo lang en vol zijn. Dan biedt een Wimperverzorging of wimperserum uitkomst. 

Breng dagelijks 2x na het reinigen van de huid, met het penseeltje een lijntje van het serum aan tussen de wimpers. Na ongeveer 3-4 weken zal je zien dat de Wimperverzorging top werkt. Uiteraard werkt niet ieder merk even goed en even snel, dit heeft te maken met het percentage van de werkzame stof.

 

 

Onze merken in huidverbetering:

Wil je meer lezen over onze producten kijk dan een op onze kennisbank. Hier vind je allerlei tips en info over de producten, huidverbetering, make-up tips enz

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

Hide compare box
Mogen we uw gegevens gebruiken om u relevante advertenties te laten zien? Onze partners verzamelen gegevens en gebruiken cookies om advertenties te personaliseren en te meten. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »