Terug

Wat is een moisturizer?

Je leest het vaak op cosmetica verpakkingen; Moisturizer. Maar wat is een moisturizer, wat doet het en waarom is het zo belangrijk voor je huid? We leggen het je allemaal uit!

Wat is een moisturizer en wat doet het?

Bijna iedereen heeft er last van; Een vochtarme huid.  De huid heeft van nature vocht in de huid (het NMF Natural Moisturizing Factor). Dit vocht is een van de bestanddelen van de natuurlijke bescherming van onze huid samen met lipiden in de huid. Maar naarmate de huid ouder wordt verdampt de huid vocht en vindt de huid het lastiger om het vocht vast te houden. En dit kan door hele simpele dingen gebeuren zoals door wind, verwarming, airconditioner, maar ook door warm te douchen en alleen al water op de huid.

Moisturizers zijn huidverzorgende producten die ingrediënten bevatten om de huid weer te herstellen van de huideigenstoffen die ze zijn kwijtgeraakt door de huid te reinigen en schadelijke invloeden van buitenaf.

Wat is een Moisturizer.jpg

Een moisturizer moet aan de volgende 4 basisbehoefte van de huid voldoen:

  • De huid glad en zacht maken
  • Het vochtgehalte in de huid verhogen
  • De uitstraling verbeteren
  • Actieve ingrediënten afgeven.

Wil je onze hydraterende moisturizers bekijken? klik dan hier

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

Hide compare box
Mogen we uw gegevens gebruiken om u relevante advertenties te laten zien? Onze partners verzamelen gegevens en gebruiken cookies om advertenties te personaliseren en te meten. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »