Terug

Deodorant zonder aluminium en parabenen

Deodorant zonder aluminium en parabenen

Ben jij op zoek naar een aluminium vrije deodorant? Dan ben je bij Viva Donna aan het juiste adres.

Wij verkopen deodorant die aluminium vrij  en zonder andere schadelijke ingrediënten is. De Deodorant merken die wij hebben zijn: Loveli, Happysoaps, zZacht  en ....

Direct 100% natuurlijke deodorant kopen zonder rotzooi?

Voor de ongeduldige onder jullie hier alvast een lijstje: klik hier voor een overzicht van 100% natuurlijke en veilige deodorants zonder aluminium en parabenen.

Waarom een deodorant gebruiken zonder aluminium en parabenen?

De afgelopen jaren wordt steeds meer duidelijk wat aluminium in deodorant betekent en welke gezondheidsrisico’s dit met zich mee kan brengen. 

Hoeveel giftige stoffen staan er in jouw badkamer…? Eerlijk is eerlijk, ik heb dan wel deodorant zonder aluminium maar in mijn badkamer staan nog steeds teveel giftige stoffen maar ik ben hard bezig om 1 voor 1 de giftige stoffen uit mijn badkamer te weren. Lees meer in mijn blog over schadelijke stoffen in verzorgingsproducten.

Aluminium chloride, aluminium chlorohydrate en aluminium-zirconium verbindingen worden vaak gebruikt als antitransparant in deodorant. Aluminiumchloorhydraat en aluminiumzirkoniumchloridehydroxide tetrachlorohydrate gly zijn de meest voorkomende werkzame bestanddelen in commerciële antitranspiratie middelen.

 Op aluminium gebaseerde toevoegingen reageren met de elektrolyten in je zweet waardoor er als het ware een soort gel-plug in je zweetklierkanaal wordt gevormd. Deze plug verstopt je poriën en voorkomt daardoor dat je zweetklier vocht (zweet) uit kan scheiden. Je huid vernieuwt zichzelf continu en in dit proces worden deze gecreëerde gel-plugs opgeruimd. Als je vervolgens weer opnieuw deodorant met anti-transpiranten aanbrengt, worden weer nieuwe pluggen gevormd om het zweet tegen te houden.

Aluminiumzouten blokkeren de poriën onder je armen en hebben bovendien een licht samentrekkend effect op je poriën waardoor het nog moeilijker wordt om zweet door te laten naar je huidoppervlak. Als je dus maar genoeg deodorant met antitranspiratie middelen gebruikt, zullen je meeste zweetklieren geen zweet meer aan je huidoppervlak brengen. Hierdoor is het niet meer mogelijk om toxines uit je lichaam te verwijderen via je okselzweet. Maar waar kunnen deze metalen heengaan als ze door je huid heen worden opgenomen in je lichaam en gaan zwerven?

Chemische deodorants geven aanleiding om continu object van onderzoek te zijn. De volgende relaties tussen chemische deodorants en gezondheidsproblemen worden gelegd:

Na gebruik van zirkoon (zirconium) kan je huid een allergische reactie geven waaronder een oksel granuloom. Transpiratiemiddelen met propyleenglycol kunnen irritaties en overgevoeligheid veroorzaken. Deodorant kristallen met synthetisch vervaardigd kalium alum (potassium alum) zijn irriterend voor de huid, net als overigens deodorant op alcoholbasis.

Natuurlijke en Plasticvrije Deodorant Neutraal | HappySoaps - HappySoaps

Deodorant & Borstkanker

Er lijkt een hardnekkige mythe gaande dat je een verhoogde kans hebt op borstkanker als je deodorant gebruikt met aluminium en het chemische additief parabenen. Officiële instanties ontkennen dit omdat er onvoldoende wetenschappelijk onderzoek is uitgevoerd dat dit onderbouwt. Na wat speuren heb ik zelf toch wat verontrustende onderzoeken gevonden.

Onderzoek dat is gepubliceerd in de Journal of Applied Toxicology toont aan dat aluminium niet alleen wordt geabsorbeerd door je lichaam maar zich ook vastzet in je borstweefsel. Onderzoekers hebben vastgesteld dat het gemiddelde niveau van aluminium in vloeistof in de tepels significant hoger was bij vrouwen met borstkanker dan bij vrouwen zonder borstkanker. Onderzoek van borstweefsel van vrouwen met borstkanker liet ook zien dat er een hogere concentratie aluminium wordt aangetroffen aan de buitenzijde van de borst, dus dichterbij de oksels. Overigens, al dit bovenstaande geldt ook voor parabenen: 99% van borstweefsel met borstkanker bevat een verhoogde concentratie parabenen.

Deodorant & Nierfunctie stoornis

Kleine hoeveelheden aluminium kunnen door het maagdarmkanaal en door de huid worden geabsorbeerd. Daarom wordt mensen met een nierinsufficiëntie afgeraden om dagelijks transpiratiewerende middelen te gebruiken die aluminium bevatten.

Deodorant & Alzheimer

Er is onderzoek gedaan naar aluminium en de ziekte van Alzheimer. Wat blijkt? Bij autopties werden hoge concentraties aluminium in de hersenen aangetroffen bij Alzheimer patiënten dan bij mensen zonder Alzheimer. Maar uiteraard ook weer onderzoeken die dit tegenspreken. En wie financiert nu wat?

Waarom ik een deodorant gebruik zonder aluminium

Waarom ik liever een deodorant gebruik waar geen aluminium en andere schadelijke ingrediënten in zitten zoals parabenen is wel duidelijk. Mijn moeder heeft borstkanker gehad en daarom ben ik heel voorzichtig. Verder ben ik blij met de Deodorants die wij verkopen omdat er bij deze ingrediënten  géén discussie is over de veiligheid (zoals kokosolie en baking soda).

Los van de mogelijke gezondheidsrisico’s van aluminium is 1 ding gewoon een feit: aluminium sluit de poriën van je huid waardoor je zweet niet gemakkelijk door je huid je lichaam kan verlaten. Je frustreert hiermee je natuurlijke warmteregeling en je natuurlijke afvoer van toxines. Dat vind ik dus echt niet nodig als er deodorant zonder aluminium makkelijk verkrijgbaar is.

Welke natuurlijke deodorant kies jij?

De markt van aluminiumvrije deodorants groeit momenteel explosief. Er zijn steeds meer merken die aluminiumvrije deodorants uitvoeren en er zijn zelfs merken die geheel natuurlijk zijn en dus geen enkele deodorant uitvoeren met aluminium.

Aluminiumvrije deodorant hoeft uit niets anders te bestaan dan natuurlijke ingrediënten, eventueel aangevuld met essentiële oliën voor een verfrissende geur. Chemicaliën zoals triclosan en propyleenglycol, welke beide je hormonen ontregelen, zijn helemaal niet nodig in een deodorant. Ook conserveringsmiddelen zoals Potassium Sorbate (kaliumzout versie van sorbinezuur) kunnen irriterend werken dus oppassen als je gevoelig bent.

Let dus op als een merk claimt aluminium vrij te zijn of er geen andere schadelijke ingrediënten in zitten. De Deodorant merken die wij verkopen zijn 100% natuurlijk en niet schadelijk voor je lichaam.

Voor welke natuurlijke deodorant heb ik uiteindelijk gekozen? 

Mijn keuze voor natuurlijke deodorant is: zZacht deodorant en Loveli Deodorant

De zZacht deodorant bevat probiotica en is verder helemaal natuurlijk. Doordat deze deodorant probiotica gebruikt gaat het de strijd aan met de verkeerde bacteriën die zorgen voor een vieze zweet geur. Sinds ik deze deodorant gebruik heb ik geen last meer van vieze zweet geurtje. 

Prebiotische en probiotische huidverzorging van zZacht- Viva Donna

Daarnaast gebruik ik Loveli Deodorant. Die is ook helemaal troepvrij en is 100% natuurlijk.

Loveli Deodorant – Viva Donna

Wil je alle Natuurlijke aluminium vrije deodorants nog eens rustig bekijken? klik dan hier

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

Hide compare box
Mogen we uw gegevens gebruiken om u relevante advertenties te laten zien? Onze partners verzamelen gegevens en gebruiken cookies om advertenties te personaliseren en te meten. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »