Terug

Huidverbetering van Acne (46)

Filters

Huidverbetering van Acne

Acne

Acne is een van de meest voorkomende huidproblemen die er is.  Het wordt vaak gerelateerd aan de puberteit. Tijdens de puberteit heb je de meeste kans op acne. Door verandering van de hormoon spiegel kan de weerstand van de huid veranderen en de talg productie toenemen, hierdoor kan er acne ontstaan. Ook een minder goede hygiëne kan mede de oorzaak zijn van acne.

Ook op latere leeftijd kan je acne krijgen, dit is dan vaak een onbalans in de hormoon spiegel. Dit kan gebeuren tijdens de overgang, dan vindt er een hormoon wisseling plaats, maar ook door toedoen van bijvoorbeeld de pil of het spiraaltje kan je hormoon schommelingen krijgen en dus acne.

Wat is acne

Acne is een ontsteking van de talgkliertjes in de huid. Dit kan zowel op het gezicht als lichaam voorkomen zoals de rug. Acne wordt veroorzaakt door een teveel aan dode huidcellen, een te veel aan talg en een bacterie die samen de ontstekingen veroorzaken. Acne uit zich in verschillende vormen, zoals pustels, puistjes, comedonen, enz

Oorzaak van acne

Zoals we hierboven al vertelde is de oorzaak van acne is vaak een combinatie een teveel aan talg, dode huidcellen en slechte huidbacteriën die voor acne zorgen. Maar ook hormonen kunnen de boosdoener zijn. Ook speel hygiëne een grote rol in de vorming en oorzaak van acne. Want als je de huid voldoende reinigt en verzorgt dan heeft de bacterie minder kans.

Tips om acne te verzorgen

Bij een acne huid is het erg belangrijk om de huid goed te verzorgen. Want alleen dan kan je de acne onder de knie krijgen. Maar hoe verzorg je de acne huid nou het beste? Maar laat je wel goed adviseren in de huidverzorging rondom acne, want al die middeltjes van de drogist zijn misschien wel even leuk, maar kunnen de k lachten ook verergeren als je niet de juiste producten voor jou huid hebt.

Hoe verzorg je een acne huid?

 • Gebruik een goede gezichtsreiniging die anti bacteriël is. Het moet wel een milde reiniging zijn want de reiniging mag de huid niet uitdrogen. Lees hier hoe je de huid goed reinigt)
 • Gezichtsscrub de huid 2x per week met een milde zuiverende scrub. Roteer met zachte bewegingen anders beschadig je de huid en verspreid je de bestieren alleen maar!! Je kan bijvoorbeeld een lysing / chemische peeling gebruiken met glycolzuur, fruitzuur of salicyl zuur.
 • Gebruik producten met probiotica. Probiotica vermindert de slechte bacteriën op de huid waardoor de huidbalans herstelt en acne verminderd. Producten van zZacht kunnen je helpen. Lees Probiotica en acne)
 • Een talg adsorberend gezichtsmasker kan helpen het teveel aan tag te absorberen en een zuiverend antibacterieel masker kan ook helpen met het verminderen van de bacteriën.
 • Gebruik een anti-bacteriële huidverzorgingslijn met vochtregulerende bestanddelen. Een acne huid is vaak ook erg vochtarm.
 • Vermijdt uv straling. Zon en dus uv stralen, Als je puistjes hebt dan is die huid kwetsbaar en zon activeert dan melatonine ( wat pigment vlekken veroorzaakt). Gebruik dus dagelijkse een product met een zonbeschermingsfactor( SPF/ zonnebrand) dit helpt sneller herstellen.
 • Bij ernstige acne iedere nacht een schoon satijnenkussensloop nemen, ‘s nachts doet de huid afvalstoffen naar buiten brengen en door er nog een ‘s nacht op te liggen kan je herbesmetting krijgen. Was de kussensloop op 60 graden en strijk het om zo de meeste bacteriën te doden.
 • Soms kan het helpen om niet te veel zuivel producten te eten en voldoende water te drinken!
 • Vermijd suikers, dit bevordert ontstekingen .
 • Als je er niet uitkomt, ga dan langs bij een schoonheidsspecialiste
 • De producten van zZacht helpen de huid sneller en mooier herstellen. Gebruik dus tijdens de acne periode de producten van zZacht. Vooral de zZacht Nanozz helpt erg om de huid te verzachten en te herstellen!

Onze merken in huidverbetering

 

Wil je meer lezen over onze producten kijk dan een op onze kennisbank. Hier vind je allerlei tips en info over de producten, huidverbetering, make-up tips enz

 

Heb jij een huidprobleem en wil je een gratis persoonlijk huidadvies & product advies twv €49.50? Klik dan hier

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

Hide compare box