Terug

Voetverzorging voor mooie voeten

Voeten hebben vaak veel te lijden en worden nog niet altijd dagelijks goed verzorgd. Door je voeten goed te verzorgen voorkomen je voetkwalen zoals likdoorns, eelt en ingegroeide nagels. Met de onderstaande tips maak je je voeten weer glad en zacht.

Zo verzorg je je voeten goed

Eelt verwijderen; Je kunt het best eelt verwijderen als je voeten droog zijn. Een mooi werkje om je doe-het-zelf pedicure mee te starten. Eelt kun je eenvoudig wegschrapen. Maar voordat je een stuk grof schuurpapier uit je gereedschapskist trekt: ben voorzichtig! Haal niet alles weg, je voeten hebben namelijk wel een beschermlaagje nodig.

Heb je niks in huis om je eelt te verwijderen, dan is schuurpapier wel een optie. Kies voor de fijnste variant. Nog beter is het om een puimsteen, eeltvijl of eeltrasp te kopen. Als je veel eelt hebt, kies dan een grove variant. Als je weinig eelt hebt, dan is een product met een fijne structuur beter. Vind je het allemaal te lang duren met een puimsteen of eeltvijl? Er zijn tegenwoordig ook elektrische voetvijlen, waarmee het een stuk sneller gaat.

Zachte voeten; Zijn je voeten heerlijk glad na het verwijderen van het eelt? Ga dan een stapje verder om je droge onderdanen verder te verzorgen.

Een warm voetenbadje hydrateert je voeten en maakt ze zacht. Met een etherische olie versterk je dit effect. Arganolie is erg goed tegen een droge huid, jojoba-olie werkt verzorgend. Als je tussendoor je voeten zachtjes scrubt met een speciale voetscrub, verwijder je dode huidcellen. De huid van je voeten gaat er van glanzen én de hydraterende en verzorgende olie trekt beter in de huid.

Ook is het heerlijk om je voeten 2 keer per week een voetscrub te geven. Het vermindert eelt en verzacht de dikkere huidlaag waardoor er minder snel kloven ontstaan in de huid.

Nagelverzorging; Nu je voeten glad én zacht aanvoelen, zijn je teennagels aan de beurt. Knip ze recht af en vijl vervolgens de hoekjes rond om ingroeien te voorkomen. Masseer nagelriemolie op je nagelriemen en laat dit even intrekken. Met een bokkenpootje kun je ze zacht terugduwen.

Voetencreme; Ben je uitgebadderd? Smeer dan je voeten lekker dik in met olie of een vette voetencrème. Als je dan ‘s avonds met katoenensokjes aan gaat slapen, dan zorg je ervoor dat het verzorgingsproduct de hele nacht kan intrekken.

Voetenmassage; Wil je je voeten echt verwennen? Geef ze dan een heerlijke massage. Je voeten zitten aan het uiteinde van je lichaam en de bloedtoevoer is niet altijd optimaal. Met een massage stimuleer je de bloedcirculatie. En het werkt gewoon erg ontspannend.

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

Hide compare box