Terug

Wenkbrauwpotlood (9)

Filters

Wenkbrauwpotlood

Als je een mooie make-up wilt zetten dan begin je altijd met de Gezichtsmake-up. Hierna ga je aan de slag met de oogmake-up.  Hier weten we bij Viva Donna alles van. We hebben mooie merken in de beauty webshop en zullen je een beetje op weg helpen met het zoeken naar de juiste producten en kleuren.

 

Waarvoor gebruik je een wenkbrauwpotlood?

Een wenkbrauwpotlood valt onder de wenkbrauw make-up. Het is een hard achtig oogpotlood die speciaal gezicht is voor de wenkbrauwen. Je kan de natuurlijke wenkbrauwen er mee inkleuren en  voller maken. Met een wenkbrauw potlood kan je ook de wenkbrauwen perfect bijtekenen. De een is beter in het neerzetten van een wenkbrauw met ene wenkbrauwpotlood, de ander met poeder. Wij geven persoonlijk de voorkeur aan poeder omdat dit gemakkelijker en sneller aanbrengt en omdat het een meer natuurlijk effect geeft.  Sommige wenkbrauwpotloden zijn watervast, dit betekent dat als je ermee in de regen loopt dat het niet hoort uit te lopen, maar bij mat weer en wrijven kan het wel vervagen.

 

Hoe gebruik je een wenkbrauwpotlood?

Een wenkbrauwpotlood is een hard soort oog potlood. het is niet zoals een normaal oogpotlood van Kayal of Kohl. Hoe harder het potlood is hoe fijner de streep die je met het potlood kan zetten. je kan met een scherp wenkbrauwpotlood kleine haartjes tekenen. Als je wenkbrauwpotlood wat stomper is dan kan je de wenkbrauw wat beter helemaal inkleuren. Kijk wel uit met een wenkbrauwpotlood dat het niet te streperig wordt en er onnatuurlijk uit ziet. Een tip: Gebruik na het aanbrengen van de wenkbrauwpotlood een wenkbrauwpenseel om het een beetje uit te werken waardoor je een meer natuurlijker effect krijgt.

 

Welke kleur wenkbrauwpoeder kan ik het beste kiezen?

Wenkbrauwpotloden zijn er in meerdere verschillende kleuren. Je hebt ze van licht bruin tot donkerbruin, van as blond tot zwart en van grijs tot bordeaux rood. Kies de kleur die bij jou huid en haar past en houdt er rekening mee dat een poeder op de huid vaak donkerder overkomt dan je in het doosje of flesje ziet.

Dames die blonde wenkbrauwen hebben raden wij aan om een zo licht mogelijke kleur te kiezen en het dan heel dun aan te brengen. Dit geeft net dat kleine beetje wenkbrauw wat een huid met blond haar mist.

Grijs is een tint die veel mensen mooi staan. Als wij dat advies geven dan schrikken mensen vaak, maar de kleur grijs past zich heel mooi aan aan je huid en haren van de wenkbrauwen

Wil je meer make-up tips, bekijk dan onze make-up kennis bank eens.

 

 

 

 

 

 

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

Hide compare box