Terug

Oogschaduw (103)

Filters

Oogschaduw

Als je een mooie make-up wilt zetten dan begin je altijd met de Gezichtsmake-up. Hierna ga je aan de slag met de oogmake-up.  Hier weten we bij Viva Donna alles van. We hebben mooie merken in de beauty webshop en zullen je een beetje op weg helpen met het zoeken naar de juiste producten en kleuren.

 

Waarvoor gebruik je oogschaduw?

Een oogschaduw ( ook wel eyeshadow genoemd) breng je aan op je oogleden (en soms ook onder de wimper rand een klein beetje) om je ogen wat meer laten spreken. Ook kan je met oogschaduw je ogen grote of kleiner maken. En je kan bijvoorbeeld door de oogschaduw op een bepaalde manier aan te brengen, bijvoorbeeld ogen die dichtbij elkaar staan, de ogen qua stand optisch aanpassen.

 

Kies ik voor poeder oogschaduw of crème oogschaduw?

Het verschil tussen poeder oogschaduw en crème oogschaduw is niet zo moeilijk. De een is poederig en de ander is in de vorm crème in een stick of vloeibaar in een flesje met een kwastje. Een poeder oogschaduw breng je aan met een oogschaduw penseel. Een crème/ stick oogschaduw breng je aan met de stick zelf  en de vloeibare oogschaduw met het kwastje wat in het flesje zit. Als je de crème oogschaduw of vloeibare oogschaduw goed en netjes hebt aangebracht dan blijft het zo goed als de hele dag goed zitten.

 

Hoe breng je oogschaduw aan?

Oogschaduw kan je op verschillende manieren aanbrengen. Het kan met 1 of meerdere kleuren. hoe je dat het beste doet lees je hier:

Een trend in oogschaduw aanbrengen is Smoky eyes ( Of smokey eyes). Hoe je de smoky eyes maakt dat lees je hier.

 

Welke kleur oogschaduw kan ik het beste kiezen?

Het is soms best lastig om te bepalen welke oogschaduw je nou op je ogen aan moet brengen of welke kleuren je goed staan. Wij gaan je daar bij helpen.

Eigenlijk mag tegenwoordig alles wel. Was vroeger blauwe oogschaduw heel erg in en later bruin en paars? Nu wordt er bijna niet meer raar opgekeken als je roze, groen of rood op je ogen aanbrengt!

Maar hoe bepaal je nou welke kleur je vandaag eens op doet?

  • Je kan kiezen voor kleuren die in je kleding zitten
  • Je kan ook naar de kleur van je ogen kijken. Soms wordt er gedacht dat als je bruine ogen hebt en je de ogen met bruin opmaakt dat de ogen dan nog bruiner worden, maar dat is fout gedacht. Je moet eigenlijk de contrasterende kleur uit de kleuren cirkel nemen, dan knalt je oogkleur er echt uit. Bv bij groene ogen is de contrasterende kleur paars. Dit past dus erg goed bij groene ogen en laat ze nog meer spreken.

 

Heb je hulp nodig bij het uitzoeken van de kleur, wij helpen je graag!

 

Wil je meer make-up tips, bekijk dan onze make-up kennis bank eens.

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

Hide compare box