Terug

Oogpotlood (19)

Met een oogpotlood gaan je ogen meer spreken. Ze zijn verkrijgbaar in diverse kleuren.

Filters

Oogpotlood

Als je een mooie make-up wilt zetten dan begin je altijd met de Gezichtsmake-up. Hierna ga je aan de slag met de oogmake-up.  Hier weten we bij Viva Donna alles van. We hebben mooie merken in de beauty webshop en zullen je een beetje op weg helpen met het zoeken naar de juiste producten en kleuren.

 

Waarvoor gebruik je oogpotlood?

Een oogpotlood, ook wel eye pencil genoemd, gebruik je rondom de ogen. Je ogen gaan er meer van spreken. De ogen die aangezet zijn met een oogpotlood lijken wat groter. Een oogpotlood kan je na het aanbrengen gemakkelijk nog een beetje vervagen waardoor de lijntjes wat fijner en zachter zijn. Een oogpotlood kan waterproof zijn, dat is handig als je gaat zwemmen of je bent buiten in de regen.

 

Kies ik voor een oogpotlood of voor een eyeliner?

Het verschil tussen oogpotlood en een eyeliner te eerste de substantie. Een oogpotlood is poederig (Kayal of Kohl) en een eyeliner is vloeibaar. Een oogpotlood kan je nog mooi vervagen als je het hebt aangebracht en een eyeliner moet je in een keer goed en netjes aanbrengen. Verder is een oogpotlood wat zachter dan een eyeliner. Die komt wat harder over. Vaak wordt een eyeliner aangebracht op het boven ooglid en de oogpotlood op het onder ooglid. Uiteraard kan je hier mee spelen.

 

Hoe breng je oogpotlood aan?

Een oogpotlood kan je het beste op de volgende manier aanbrengen. Je oogpotlood moet goed scherp zijn als je het wilt gaan aanbrengen. Slijp het dus eerst in een mooi scherp puntje. Het is lastig om in een keer een gehele lijn neer te zetten, dus wij adviseren om kleine streepjes achter elkaar te zetten in de wimper inplant de oogleden.

Het bovenooglid mag van het binnenste oogpuntje tot het buitenste oogpuntje aangezet worden. Let er wel op dat de lijn niet verder doorloopt want anders kan je optisch treurige of hangende oogleden krijgen. Wat je hier tegen kan doen is vanaf het midden van het ooglid de lijn recht naar buiten laten lopen en niet met de curve van het ooglid mee tekenen. Daarna kan je het hoekje tot aan het ooglid opvullen. Dit geeft optisch een gelift ooglid waardoor je er jonger uitziet!

Het onder ooglid doe je vanaf de buiten ooghoek tot ongeveer twee derde van het oog. Hierna kan je het lijntje van het onderooglid een beetje vervagen naar binnen toe.

 

Welke kleur oogpotlood kan ik het beste kiezen?

Hoe je de kleur oogpotlood bepaald hoeft niet moeilijk te zijn. Wij adviseren meestal om een passende kleur te kiezen bij je oogschaduw. Dit matcht goed en geeft de ogen een sprekende vrolijke look. Maak de look wel altijd af met een zwarte mascara!

Natuurlijk kan je ook gewoon voor zwart, grijs of bruin kiezen als je dat veiliger vindt.

Heb je hulp nodig bij het uitzoeken van de kleur, wij helpen je graag!

 

Wil je meer make-up tips, bekijk dan onze make-up kennisbank eens.

 

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

Hide compare box