Terug

Anti stress tips en meditatie en mindfulness oefeningen

Stress is slecht voor je huid, daarom hebben wij hier wat oefeningen voor je doe je hoofd leegmaken waardoor je niet meer zo veel denkt en of beter in slaap kan vallen. Want in de nacht herstelt je huid dus is die goede slaap erg belangrijk!

Meditatie en Mindfullness oefeningen

  • Bodyscan passief: Ga op je rug op bed liggen en adem een paar keer heel bewust in en uit naar je buik. Richt daarna je aandacht op je grote teen. Voel je grote teen en ga zo al je tenen af. Je loopt eigenlijk je lichaam langs van je voeten tot je kruin. Probeer even stil te staan bij ieder huidplekje en probeer het echt te voelen. Als je tussentijds een gedachten krijgt, raak dan niet gefrustreerd, maar richt je weer op de plek waar je gebleven was en ga weer rustig verder. Je zal merken dat je hoofd na deze oefening minder vol is en je daardoor gemakkelijker in slaap valt.
  • Bodyscan actief: Ga op je rug op bed liggen en adem een paar keer heel bewust in en uit naar je buik. Richt daarna je aandacht op je voeten. Span de spieren van je voeten aan en houdt dat 5 seconden vast en laat het dan weer los. Hierna richt je je aandacht op je kuiten Span deze spieren aan en houdt dat 5 seconden vast en laat het dan weer los. Zo ga je alle spiergroepen in je lijf langs van je voeten tot je kruin. Neem ook je gezichtsspieren mee! Als je tussentijds een gedachten krijgt, raak dan niet gefrustreerd, maar richt je weer op de plek waar je gebleven was en ga weer rustig verder. Ze zal voelen dat je lichaam na deze oefening minder stijf van de spanning aanvoelt.
  • Nature oefening: Ga op je rug liggen, waar maakt niet uit, maar kies voor een achten ondergrond. Adem een paar keer heel bewust in en uit naar je buik. Beeld je in dat je je op een mooie natuur plek bevindt. Je ligt op het gras, vol met bloemen. Probeer het gras te voelen aan je lijf en ruik de bloemen. Maak in je verbeelding zo’n mooi mogelijk plekje. Je kijkt naar de voorbijgaande wolken en vlakbij stroomt een klein beekje. Probeer je alles zo echt mogelijk in te beelden. Als je tussentijds een gedachten krijgt, raak dan niet gefrustreerd, maar werp die gedachten in het beekje en laat ze met het waterstroompje meevoeren weg bij jou vandaan. Ga weer rustig verder met je natuur beleving. Deze oefening helpt teven overmatig denken.
  • Anker oefening: Je kan deze oefening in iedere gewenste houding doen. Beeld je in dat er een lijn loodrecht de grond in loopt van de plek tussen de 2 zitbeenderen. Laat in je gedachten die lijn naar het midden van de aarde lopen. Anker hem vast in het midden van de aarde en loop dan over de denkbeeldige lijn weer terug omhoog. Schrijf daarbij denkbeeldig je voor en achternaam en de datum van vandaag op deze lijn. Loop tot aan het begin punt en adem daarna 2-3 keer diep in en uit naar je buik. Door deze oefening sta je meer met beide benen op de grond, beter geaard.
  • Rozijn oefening; Neem een grote rozijn in je mond en ga eens goed voelen hoe deze rozijn aanvoelt. Wat voel je als je de rozijn door je mond heen beweegt. Ruik je de rozijn ook? Hoe smaakt de rozijn als je hem nog niet doorbijt. Bijt hem eens door wat voel je, ruik je en proef je nu. Dit is een mindfullness oefening waarbij je echt je aandacht houdt bij wat je doet. Hierdoor heb je minder kan dat je dat denken. En dat werkt erg ontstressend.
Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

Hide compare box