Terug

Wat is het verschil tussen een hydraterende crème en een moisturizer?

Wat is Hydratatie

Wat is hydratatie  is eigenlijk niets minder dan het terug geven van de vochtregulerende stoffen die je met reinigen en invloeden van buitenaf krijgt raakt bent.

Wat is het verschil tussen een hydraterende creme een Moisturizer.jpg

Wat is het verschil tussen hydrateren en moisturizen?

Vaak worden Hydraterende producten en moisturizers over een kan geschoren. Maar het zijn wel degelijk 2 verschillende producten. We zullen jullie de verschillen goed en duidelijk uitleggen.

Een moisturizer bevat ingrediënten om de huid weer te herstellen. Een moisturizer moet aan de volgende 4 basisbehoefte van de huid voldoen

  • De huid glad en zacht maken
  • Het vochtgehalte in de huid verhogen
  • De uitstraling verbeteren
  • Actieve ingrediënten afgeven.

Een hydraterend product hoeft alleen het vochtgehalte in de huid aan te pakken en dat doen ze vaak door hyaluronzuur aan het product toe te voegen. Hyaluronzuur is een ingrediënt die 1000x zijn eigen gewicht aan vocht vast kan houden. Hierdoor verdampt de huid minder snel aan vocht. Dit ingrediënt wordt dus zowel door een moisturizer als een hydraterende verzorging afgegeven aan de huid.

Een moisturizer geeft ook nog andere stoffen af aan de huid zoals lipiden ( om de huid te voeden), licht reflecterende deeltjes ( om de huid een mooiere uitstraling te geven).

Je vindt alle moisturizers en hydraterende producten hier.

Wat is Hyaluronzuur?

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

Hide compare box
Mogen we uw gegevens gebruiken om u relevante advertenties te laten zien? Onze partners verzamelen gegevens en gebruiken cookies om advertenties te personaliseren en te meten. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »