Terug

Zonverzorging (56)

Filters

Zonverzorging

De zon heeft hele goede invloeden op je huid, daar weten we bij Viva Donna alles van. Het zorgt voor extra aanmaak van Vitamine D, Je voelt je er prettig bij. Je lichaam warmt er van op, maar je moet ook erg uitkijken met de schadelijke invloeden van de zon. Wij hebben in onze webshop duurzame verzorgende zonnebrandproducten

 

Zonscherming, waarom?

De zon is heerlijk zoals iedereen ervaart, maar de schadelijke straling in de zon zorgt niet alleen voor verbranding, maar kan uiteindelijk ook voor huidkanker zorgen. Verder is de zon de grootste veroorzaker van huidveroudering die er is. En hoe meer je verbrand hoe meer last je kan krijgen van pigment storingen. En dat willen we natuurlijk voorkomen. Dit doe je met goede Zonverzorging.

 

Hoe smeer je het beste in de zon?

Goede zonverzorging is erg belangrijk. maar hoe smeer je nou goed?

Smeer je gezicht dagelijks in met een dagverzorging/ dagcrème met een spf erin. Ook op dagen dat je niet naar het strand gaat!! De stralingen zitten niet alleen in de felle zon als je gaat zonnebaden! Dit helpt de huid beschermen tegen huidveroudering, pigmentvlekken en zelfs ernstige huidziektes zoals kanker.

Verder moet je als je wel gaat zonnebaden thuis of op het strand, in de tuin werken of fietsen in de zon goed insmeren. Dit doe je door je een half uur voor je de zon ingaat, je in te smeren met een zo hoog mogelijke factor. Daarna moet je  iedere 2 uur een goede zonnebrand crème gebruiken met minimaal factor 30. En blijf tussen 12 en 15u uit de zon.

 

Beste zonverzorging 

Een lekker bruin kleurtje dat willen we allemaal wel, maar hoe ga je daar nou verstandig mee om? We hebben hier alle Zonverzorgingsproducten voor je op een rijtje gezet:

 

Zonnebrand

Zonnebrand is eigenlijk het belangrijkste Zonverzorgingsproducten dat je kan gebruiken om verstandig om te gaan met de zon. Je hebt diverse factoren in zonnebrand ( ook wel SPF, sun protection factor genoemd) 
Je hebt de volgende zonnebrand factoren:

  • zonnebrand spf 10
  • zonnebrand spf 15
  • zonnebrand spf 30
  • zonnebrand spf 50

Zonnebrand spf 50 is het hoogste in bescherming tegen de zon. Dit beschermt ongeveer 98%. Hogere bescherming is er niet. Een sunblock, zoals ze vroeger weleens verkochten, bestaat niet. De zon is niet voor 100% te blokkeren helaas. Daarom wordt je ook met een zonnebrand SPF 50 gewoon nog bruin, alleen mooi, rustig en verstandig.

 

Zonnecrème gezicht

Zonbescherming voor je gezicht is heel belangrijk. Je gezicht is niet afgeschermd, dus komt het meest in de zon. En de huid van je gezicht is dun, vooral rond de ogen. Gebruik een zonnecrème speciaal voor je gezicht met een goede spf factor. 

Aftersun

Een Aftersun is erg belangrijk Na het zonnen. En deze stap wordt vaak vergeten. Tijdens het zonnen verdampt de huid veel aan vocht en de huid droogt erg uit. Hiervoor moet je dus een aftersun gebruiken om het vocht weer aan te vullen. Natuurlijk moet je ook goed blijven drinken tijden het zonnebaden. Ook is een aftersun belangrijk om de warmte, de "brand" uit de huid te halen. En hiervoor is alleen een aftersun geschikt. Als je na het zonnen een bodylotion of bodymilk gebruikt dan brand de huid eigenlijk verder, en dit is weer extra schadelijk voor de huid! Je kan een aftersun zelf in de koelkast leggen voor een extra verkoelend effect. 

 

Zelfbruiner, bruin zonder zon

De zon is zo verleidelijk, maar niet altijd goed voor je huid. Maar een bruin tintje staat zo veel leuker. Daarom hebben ze Zelfbruiners in de de handel gebracht. Ze worden ook wel bruin zonder zon of selftanning genoemd. Mensen zijn er wel eens bang voor omdat vroeger de zelfbruiners erg oranje van kleur waren, maar de huidige zelfbruiners zijn mooi natuurlijk van kleur. Ze zijn er in zelfbruiner spray, zelfbruiner mousse, zelfbruiner dagverzorging te krijgen, dus voor een ieder wat wils. De zelfbruiners heb je zowel voor het gezicht als voor het lichaam!

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

Hide compare box