Terug

Alcohol in cosmetica

Op de ingrediënten lijst van een cosmetica product wordt er vaak als een van de eerste producten Alcohol en alcoholhoudende ingrediënten vernoemd. Dit wordt in cosmetica gebruikt als conserveringsmiddel en is een adstringerende stof ( samen trekkend op de poriën) en heel geschikt voor het verwijderen van een te veel aan huidvet. Alcohol wordt het meeste in lotions en tonics gebruikt.  Gelukkig zijn er tegenwoordig ook veel alcoholvrije tonics te koop die zacht en zelfs enigszins vocht verzorgend voor de huid zijn. Of men maakt gebruik van Ethanol ( dit is de drink alcohol, en die droogt minder uit dan de gewone alcohol)


Alcohol is een irriterend en agressief middel dat de huid kan ontdoen van zijn natuurlijke oliën. Mensen met een gevoelige of droge huid zouden ieder cosmetisch product dat alcohol bevat gewoon moeten vermijden. Ook mensen met een vette huid wordt het gebruik van alcoholhoudende cosmetica afgeraden, omdat alcohol de huid zo sterk ontvet dat de vette huid overuren gaat maken en daardoor weer meer olie en pukkel-uitbarstingen produceert.

 

Wist je trouwens dat je punten spaart met al je aankopen bij Club Viva Donna waardoor je spaart voor korting, als eerste op de hoogte gehouden wordt van nieuwigheden en promoties. Je kan hier gemakkelijk een account aanmaken en dan gaat het verder vanzelf!
U vindt ons ook op:
Google BusinessGoogle reviewsTrustpilot reviews,  Twitter, FacebookInstagramBloglovin , Marktplaats
Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

Hide compare box
Mogen we uw gegevens gebruiken om u relevante advertenties te laten zien? Onze partners verzamelen gegevens en gebruiken cookies om advertenties te personaliseren en te meten. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »