Terug

Voet deodorant (1)

Filters

Voet deodorant

Voet deodorant voor frisse droge voeten.

Zweetvoeten is een onderwerp waar niemand over lijkt te praten. Maar uit rondvragen bij mijn klanten bleek de meerderheid óf zelf zweetvoeten te hebben óf iemand te kennen die dat heeft. En als dat een dierbare is, dan wéét je dat ha ha ha. Want als die schoenen uitgaan, wordt het toch ook ineens jouw probleem. Laten we er dus gewoon maar eens een keertje open over zijn, want het is normaler dan je denkt! Wij vertellen je alles over voet deodorant en zweetvoeten. 

Zweetvoeten Hoe kom je er aan?

Zo’n 5% van alle mensen heeft altijd last van zweetvoeten ongeacht hoe warm het is. Ze hebben bijna altijd natte voeten. Het wordt ook wel Hyperhidrosis pedis genoemd. En dat is wat anders dan dat je wel eens vochtige voeten hebt. Iedereen zweet wel een beetje op zijn voeten.  Er zitten namelijk meer zweetklieren per vierkante centimeter in je voeten dan waar ook in je lichaam. En omdat we in Nederland niet vaak op slippers of blote voeten lopen, kan het zweet van je voeten niet zomaar verdampen en bouwt het op in je sokken en schoenen. En omdat je die laatsten niet kunt wassen, groeien de bacteriën daar lekker door. Dat zorgt voor die penetrante geur! De een lijkt er alleen meer  last van te hebben dan de ander. Het blijkt dat mannen er eerder last van hebben dan vrouwen. En dat het vooral afhangt of je er aanleg voor hebt. Maar daarnaast zijn hormonen en emoties ook twee belangrijke veroorzakers van zweetvoeten. Vandaar dat pubers en zwangere vrouwen er ook veel last van kunnen hebben.

Dit doe je tegen zweetvoeten en stinkschoenen

Voor mensen die erg veel last hebben van continu natte voeten, is het verstandig om even langs de huisarts te gaan. Dan zijn de huismiddeltjes niet voldoende. Maar probeer het eerst eens met de onderstaande tips. Hiermee kan je je zweetvoeten meteen al een stuk kunnen verlichten. Sommige tips zijn vast open deuren voor je, maar andere tips zijn zeker heel verrassend!

Tips bij zweetvoeten

  • Wassen; Was je voeten dagelijks en droog ze goed af. Er zijn veel bacteriën op je huid, in je sokken en in je schoenen die de zweetlucht veroorzaken. Die moet je iedere dag dus opnieuw wegwassen. En door heel goed af te drogen, zorg je ervoor dat die bacteriën geen vochtige omgeving hebben om lekker in te groeien.
  • Sokken; Draag wollen sokken en géén katoenen en synthetische sokken! Dat je geen synthetische sokken moet dragen, is logisch. Synthetische stoffen ademen namelijk niet. Katoenen sokken lijken de oplossing, maar ook die kunnen zweetvocht niet afvoeren, waardoor je vochtige voeten houdt. Beter zijn sokken van wol (!), zoals merinowol. Of sokken van bamboe die tegenwoordig overal verkrijgbaar zijn. Deze stoffen hebben namelijk de eigenschap dat ze vocht wel kunnen afvoeren.
  • Wasmachine; Was je sokken na een dagje dragen op 60 graden! En wasbare schoenen kan je ook 2x per maand wassen.
  • Schoenen; Draag schoenen van natuurlijk materiaal zoals leer en linnen. Deze ademen beter dan schoenen van synthetisch materiaal. Wissel je schoenen ook regelmatig. Sommige schoenen kan je niet wassen, dus is het belangrijk dat het zweet echt helemaal opgedroogd is, voordat je ze weer aantrekt. Liever een dagje laten drogen dus.
  • Doe het zelf tips;Deze tip is voor de echte doorzetters: Verklein je zweetklieren door zwarte thee, alcohol, citroen en appelazijn. Niet om te drinken, maar om te deppen of een voetenbadje van te nemen. Deze stoffen laten namelijk de poriën van je huid samentrekken. Dus een voetenbadje van zwarte thee of met appelazijn.
  • Gebruik een voetpoeder! Je kunt een zetmeel gebruiken om vocht te absorberen. En zuiveringszout om de bacteriën te doden. Of gebruik een antibacterieel voetenpoeder van de apotheek. Die is bedoeld tegen schimmel, maar kan ook helpen tegen de bacteriën in je schoenen. Maar je kan ook gewoon de Loveli voetpoeder gebruiken. Die ruikt nog lekker ook!
  • Deodorant. Gebruik nooit een gewone deodorant of nog erger; een anti transparant op je voeten! Ja, het blokkeert je zweetklieren, waardoor je minder kunt zweten, maar het zit bomvol aluminium. En je voeten zijn super poreus en doorlatend. Aluminium kan makkelijk worden opgenomen door je lichaam, waarbij het in je bloedbaan terecht komt en van daaruit door je lichaam verspreid wordt. Gebruik een echte voetendeo!

Voeten deodorant

Voet deodorant valt onder de voetverzorging. Als je voor een voet deodorant kies, kies dan voor een milde deodorant die de oorzaak aanpakt, maar niet slecht zijn voor jouw lichaam. Wij hebben een voeten deodorant van Alessandro en van Loveli. Lees goed de gebruiksaanwijzingen en ga aan de slag!

 

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

Hide compare box