Terug

Zero Plastics Inside certificering

Zero Plastics Inside - tegen de plastic soep

Je hoort er steeds vaker over, de plastic soep! Alle plastic deeltjes die zich in de oceanen en andere wateren bevinden. Heel veel mensen maken zich daar druk over en eigenlijk terecht. Cosmeticaproducenten bleken kleine plastic balletjes in de bodyscrubs en tandpasta’s te doen, die via het afvoerputje in het afvalwater en in het milieu belandden. En via het zeewater weer in kleine vissen. Die daar dood aan gaan of die worden gegeten door grotere vissen en die uiteindelijk weer op ons bordje en in ons lichaam terecht komen. 

De fabrikanten van de scrub en tandpasta hebben het na de "Plastic soup foundation actie" wel degelijk aangepast naar natuurlijke ingrediënten. Maar toch zit er nog steeds andere microplastics in tandpasta en bodyscrubs. En helaas zitten er niet alleen maar van deze korretjes in de bodyscrubs en tandpasta's. maar ook in lipstick, facewash, shampoo, douchegel, bodyoil, nagellak, mascara, lipbalm, foundation, haargel, zonnebrandcrèmes, babyproducten, handzeep en handcrème vind je mico plastic deeltjes. Helaas worden ze nog steeds aan cosmetica toegevoegd omdat het veel goedkopere ingrediënten zijn dan de natuurlijke varianten. 

Wat houdt Zero Plastic Inside in?

Zero Micro Plastic Inside  is een certificering die checkt of het product echt 100% micro Plastic vrij is.  Wereldwijd hebben nog maar 50 merken dit keurmerk gekregen.

In het onderstaande filmpje kan je zien wat micro plastics doen met de natuur en waarom ze in cosmetica zitten.

De volgende merken die wij verkopen zijn Zero Plastics inside

  • Naif Adults
  • Naif baby & kids
  • Loveli

 

Andere certificering labels: ecocert gecertificeerd / biologische gecertificeerd/ Vegan gecertificeerd/ fair trade/ natuurlijke ingrediënten/ natural / organic / cosmebio / cruelty FreeNot tested on animalsI’m green, Zero Plastics Inside shampoo, Zero Plastics Inside tandpasta, Zero Plastics Inside  Scrub, Zero Plastics Inside douchegel, Zero Plastics Inside bodyscrub, Zero Plastics Inside cosmetics

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

Hide compare box
Mogen we uw gegevens gebruiken om u relevante advertenties te laten zien? Onze partners verzamelen gegevens en gebruiken cookies om advertenties te personaliseren en te meten. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »