Terug

Wat kan je doen tegen Baard Jeuk?

Hoe baardjeuk ontstaat heb je kunnen lezen in “Wat is Baard jeuk?” Maar wat kan je er eigenlijk aan doen. Want het zou natuurlijk zonde zijn als je graag een baard wil laten staan en dat lukt niet door die irritante baard jeuk!

Maak je baard schoon

Baarden kunnen gemakkelijk stof, dode huidcellen en voedsel deeltjes opvangen. Al deze deeltjes kunnen er voor zorgen dat je een jeukende baard krijgt. Daarom is het van essentieel belang om je baard regelmatig met shampoo te wassen. Gebruik nooit gewone haar shampoo! Gewone shampoo is niet bedoeld voor je gezichtshaar. Het kan er namelijk toe leiden dat je huid en baard erg droog en grof worden.  Het is raadzaam om babyshampoo of baardshampoo te gebruiken. Dit zal zorgen voor een zachte en schone baard.

Hydrateer je huid

Baardjeuk kan snel worden verminderd door je huid goed te hydrateren en de baardharen te verzachten. Door je huid en baard te hydrateren wordt de huid elastisch en sterk. Dit zorgt er voor dat je huid minder kwetsbaar  is voor wrijvende baardharen tegen je huid en dus ook minder irritatie.  Een wondermiddel om te gebruiken voor het hydrateren van je huid/baard is Baardolie. Het zal niet alleen je baard hydrateren, maar het zal je baard ook een heerlijke mannelijke geur geven.

Verwijder ingegroeide haartjes

Je huid kan altijd, ondanks de inspanningen, vervelende ingegroeide haren krijgen. De beste manier is om voor de spiegel te staan ​​en de ingegroeide haren op te zoeken en te verwijderen. Het is erg handig om gebruik te maken van een pincet om deze haren te verwijderen. Op deze manier kun je de irritatie verminderen voordat het alleen maar erger wordt.

Gebruik een elektrisch scheerapparaat

Wanneer je baard een aanvaardbare lengte heeft bereikt, vermijd dan meteen het gebruik van een scheermes. Een elektrisch scheerapparaat is beter, omdat het de haar gelijkmatiger knipt en veel effectiever omgaat met ingegroeide haartjes. Een elektrische scheerapparaat is ook zachter op de gezichtshuid.

wat kan je doen tegen baardjeuk

U vindt alle verzorging voor mannen hier en alle baardverzorging hier

Wilt u meer lezen over dit onderwerp? klik dan op een van de onderstaande links:

Wat is Baard Jeuk?

Wat is baardolie?

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

Hide compare box