Terug

Zo smeer je handcrème

Een handcrème aanbrengen zou toch niet zo moeilijk moeten  zijn toch? Nou daar vergis je je in. We krijgen geregeld de vragen of er een minder vette handcrème is, een handcrème niet snel intrekt, een handcrème die wat zuiniger in gebruik is. We zullen je op alle vragen antwoord geven in deze blog.

Hoe breng je een handcrème aan?

  • Zorg voor de juiste handcrème. Let op dat je kiest voor een product dat geen parabenen of SLS bevat. Dit zorgt er namelijk voor dat je huid “verslaafd” raakt aan het product en zelf de productie van natuurlijke vetten afremt. Dit heeft een nog drogere huid tot gevolg, waardoor je eindeloos blijft smeren. Goed voor de fabrikant, maar niet voor je huid.

  • Breng een klein beetje handcrème ter grootte van een 10 centje aan op de bovenkant van je handen ( ja je leest het goed, we brengen het niet in de handpalm aan. Dit doen we omdat de binnenkant van de handen geen talgklieren bevatten en dus weinig verzorging opnemen. Zo blijven de handen niet zo vet als je de handen heb ingesmeerd met handcrème en heb je minder nodig)

  • Wrijf met je andere bovenkant van je hand de handcrème in je huid. Deze huid heeft de handcrème vaak het meeste nodig omdat de huid daar sneller dun en droog is.

  • Als laatste wrijf je de handcrème door heel je handen en krijgen ook de handpalmen een klein beetje verzorging. Maar dit is genoeg voor deze huid. Zo ben je zuiniger in gebruik en heb je nooit meer vette handen.

  • Heb je echte kloven in je handen? Gebruik dan een handscrub voordat je gaat slapen en smeer daarna je handen in met handcrème en draag katoenen handschoentjes zodat het daarin lekker warm wordt en je huid de ingrediënten goed kan opnemen omdat de handscrub de dode huidcellen heeft verwijderd.

 

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

Hide compare box
Mogen we uw gegevens gebruiken om u relevante advertenties te laten zien? Onze partners verzamelen gegevens en gebruiken cookies om advertenties te personaliseren en te meten. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »