Terug

Wat is luieruitslag en wat doe je er tegen?

Baby’s dragen dag en nacht een luier. In de urine zitten afvalstoffen van ons lichaam maar ook ureum. Ureum is een prikkelende irriterende stof als je die langer op de huid laat zitten. Zeker als de huid lekker warm wordt.

Wat is luieruitslag?

Luieruitslag ontstaat bij bijna elke baby omdat het in de luier lekker warm wordt en samen met de urine gaat broeien. De huid is vaak rood en geïrriteerd en kan er zelfs kapot van gaan. Slechte huid bacteriën spelen hier een grote rol in!

Luieruitslag behandelen

Er leven een heleboel bacteriën op de huid, zowel goede bacteriën als slechte. Door de warmte in de luier samen met de urine hebben de slechte bacteriën alle kans om zich te vermeerderen en de huid te gaan irriteren. Dit geeft een schrale rode geïrriteerde zere en zelfs open huid.  zZacht bevat alleen maar goede huid bacteriën die de strijd aan gaan met de slechte bacteriën. Door de zZacht Bodycreme op de billen te smeren iedere keer als je de baby de luier omdoet, hebben de slechte bacteriën geen kans en kan er dus minder huidirritatie ontstaan. Ook adviseren wij de baby in zZacht badschuim in bad te doen. Dit samen herstelt de huid en voorkomt het irritatie en luieruitslag.

zZacht

Lees ook het blog Luieruitslag behandelen

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

Hide compare box
Mogen we uw gegevens gebruiken om u relevante advertenties te laten zien? Onze partners verzamelen gegevens en gebruiken cookies om advertenties te personaliseren en te meten. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »