Terug

Oogverzorging na ooglidcorrectie

Als je een ooglidcorrectie hebt ondergaan is het belangrijk dat je je aan de nazorg van de operatie houdt. Ondanks dat het een kleine  ingreep is, is dat erg belangrijk. Maar hoe verzorg je je ooghuid met oogverzorging of andere verzorging na een ooglidcorrectie? We gaan het je allemaal vertellen.

Littekenverzorging na een ooglidcorrectie

Allereerst is het belangrijk om de wond te laten hechten. We raden aan het litteken te verzorgen met littekencrème, bijvoorbeeld Alhydran. Je kan hiermee starten zodra alle korstjes verdwenen zijn (meestal na 2 weken). Ook is het verstandig om rondom het oog ( Niet op het ooglid) de huid een klein beetje te masseren. Hierdoor stimuleer je de bloedcirculatie om de afvalstoffen beter af te voeren en een betere toevoer van voedingstoffen en zuurstofrijkbloed. Dit kan het herstel bevorderen. Aan de onderkant van het oog mag je uiteraard gewoon je oogverzorging blijven gebruiken. Na 6 weken mag je ook op je boven ooglid waar de oogcorrectie heeft plaatsgevonden, weer behandelen met je oogverzorging. Met de Ericson Laboratoire Bioptic Phyto caps anti-fatique for eyezone kan je dan het gebied van de ooglidcorrectie masseren. Het is heel zacht voor de huid en geeft weer mooie werkstoffen om de huid te verbeteren en stralend fris te houden.

Zonbescherming na ooglidcorrectie

U mag het litteken na een ooglidcorrectie de eerste 6 weken na de ingreep niet blootstellen aan de zon en/of zonnebank. Het dragen van een zonnebril kan hierbij helpen. Daarnaast is het raadzaam om tot enkele maanden na de behandeling het litteken in te smeren met een zonnebrandcrème met een hoge SPF factor op momenten dat uw gezicht in de zon komt. Een litteken is beschadigd weefsel en is daardoor gevoeliger voor zonlicht voor verbranding of pigmentvorming. Gebruik hiervoor een zonnebrand die geschikt is voor op de ooghuid.

Make-up na ooglidcorrectie

Make-up na een ooglidcorrectie mag na 2 weken heel voorzichtig weer gebruikt worden. Zorg er wel voor dat u het ook weet met een milde oogmake-up remover verwijdert. ZAO heeft hele zachte natuurlijke make-up die niet irriterend  is na een ooglidcorrectie.

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

Hide compare box