Terug

Gezichtsmake-up (419)

Filters

Gezichtsmake-up

Wij van Viva Donna zijn dol op duurzame make-up merken die iets toevoegen voor de mens, een mooie make-up en het milieu. Neem dus snel een kijkje bij onze Gezichtsmake-up merken die wij in onze webshop verkopen.

 

Make-up voor je gezicht

Je hebt een heleboel verschillende make-up producten die je kan gebruiken om een mooie make-up te maken. Make-up en het aanbrengen van make-up wordt ook wel met een mooi woord Maquillage of Visagie genoemd. Een make-up is bedoeld om je er nog mooier te laten uit zien. En daarbij bedoelen we dat we de minder mooie kanten van de huid verdoezelen en juist de mooie kanten van de huid accentueren. Met een nog mooiere versie van jezelf als resultaat.

 

Welke soorten gezichtsmake-up zijn er allemaal?

Als je een mooie make-up wilt zetten dan begin je altijd met de Gezichtsmake-up. Je moet een goede basis maken met een concealer en een foundation. Dit kan in het begin een beetje flets overkomen, maar hierna ga je kleur toevoegen met make-up producten zoals een bronzer en een blush.

Make-up gezicht kan je verdelen in verschillende categorieën

 

Hoe make up aanbrengen gezicht?

De Gezichtsmake-up is het mooiste als je die in de goede volgorde aanbrengt, Dan heb je de minste hoeveelheid make-up producten nodig en krijg je het mooiste resultaat.

De beste volgorde is:

 

Foundation

Een goede make-up begint altijd met het uitzoeken van de Foundation. Lees welke foundation is het beste voor mij. Je brengt de foundation mooi gelijkmatig aan ( Zo breng je de foundation het mooiste aan).

Een foundation is er voor om de huid mooi te egaliseren, niet om de huid een tintje te geven, dus kies niet een te donkere kleur foundation. In plaats van een foundation kan je natuurlijk ook een BB cream een CC cream of getinte dagcrème aanbrengen.

 

BB cream en CC cream

Tegenwoordig hoor je ook veel over de CC cream en de BB cream. Maar wat zijn dit nou eigenlijk en waar staan de afkortingen BB en CC voor? Ze vallen onder de getinte dagcrèmes. Ze geven een tintje en daarbij hebben ze nog een andere functie. BB cream staat voor Beauty Balm Cream. Een cream waar de je huid mee egaliseert en een mooie uitstraling geeft. De CC cream staat Colouring Corrective cream. Het is dus een gekleurde dagcrème die corrigerend werkt op de huidtint.

 

Concealer

Nadat je de huid mooi egaal hebt gemaakt ga je aan de slag met je Concealer. Een concealer heeft meer dekkracht dan een foundation en kan je plaatselijk gebruiken. Kies altijd een tintje lichter van foundation. (Welke kleur foundation past bij mijn huid?) Gebruik je concealer altijd rondom de ogen en op oneffenheden. breng het heel dun aan op de ring vinger en breng het met kloppende bewegingen aan op de huid. (Hoe je concealer aanbrengt)

Wat is concealer?

Gezichtspoeder

Alle oneffenheden zijn nu mooi weggewerkt. Nu gaan we de huid matteren en fixeren ( beter en langer houdbaar maken) met een Gezichtspoeder. Het beste kan je een gezichtspoeder aanbrengen met een grote kwast en Losse gezichtspoeder. Dit fixeert het beste. Je hebt ook compacte gezichtspoeder, dit is perfect om het bij te werken. En handig voor in je tas. Dat gaat met een losse gezichtspoeder wat minder makkelijk. 

Verder kan je na een gezichtspoeder ook de blush en de bronzer veel mooier over de huid verdelen. Een foundation is soms wat plakkerig en je kan je voorstellen dat het op een poederige ondergrond mooier verdeelt dan op een plakkerige ondergrond.

 

Bronzer

We vertelde je net dat je de foundation niet in een te donkere tint moest aanbrengen. Neem de huidkleur. Dit geeft een natuurlijker effect. Maar we gaan met een Bronzer of ook wel terracotta poeder genoemd, een kleurtje creëren op de huid. Een bronzer breng je ook aan met een grote poeder kwast. Dit geeft het mooiste resultaat. 

Je kan een bronzer eventueel ook alleen gebruiken als je huid een beetje pips ziet!!

 

Blush

De huid heeft nu een gezond tintje, maar het mag nog wel wat levendigheid krijgen in de huid. Een Blush zorgt voor een frisse uitstraling, wat frisheid in de huid en een beetje levendigheid. Hiervoor kan je het beste de tinten roze, abrikoos en perzik nemen. Breng het aan vanaf de haargrens naar het midden van de wangen in een half boogje. Dit geeft het beste en mooiste resultaat. Als je last hebt van snel rode wangen, gebruik dan geen blush!

 

Highlighter

Met een Highlighter kan je bepaalde delen van je huid nog iets oplichten en accentueren. Vaak wordt een highlighter onder het wenkbrauw bot gebruikt en net onder de buitenst ooghoek. Je kan een highlighter ook gebruiken om te shapen. Dit is een foundation techniek  die je gebruikt met diverse kleuren foundation om je mooie kanten van je huid te accentueren en andere delen te camoufleren.

 

Wil je meer make-up tips, bekijk dan onze make-up kennis bank eens.

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

Hide compare box