Terug

Waterproof make-up

Make-up is mooi als het netjes blijft zitten, als het uitgelopen is dan ziet het er onverzorgd en smoezelig uit. Soms kan waterproof make-up uitkomt bieden. We zullen je er hieronder meer over vertellen.

Waarom waterproof make-up gebruiken?

Waterproof make-up is make-up die bestand is tegen water, dus als je make-up hebt opgedaan en je loopt in een regenbui of je gaat zwemmen, dan zou je make-up moeten blijven zitten waar het zit zonder uit te lopen.

Wel is het belangrijk om te bedenken dat een waterproof make-up waterproof is en niet “veegproef”.  Dus ben je helemaal nat geregend? Ga dan niet heel erg wrijven, want dan wrijf je wel de make-up weg. Je kan dan beter een beetje deppen met een tissue.

Hoe gebruik je waterproof make-up?

Waterproof make-up gebruik je hetzelfde als je normale make-up.

waterproof make-up.jpg

Waar moet je op letten bij waterproof make-up?

Waterproof make-up moet je verwijderen met een speciale oogmake-up remover voor waterproof oogmake-up. Normale oogmake-up remover verwijdert waterproof make-up niet en dan moet je te veel gaan boenen. En boenen is niet goed voor je tere ooghuid, dat kan zorgen voor meer huidveroudering en rimpeltjes rondom je ogen.

Als je een waterproof oogmake-up gebruikt zoals waterproof mascara, gebruik dan niet te veel oog crème of dagcrème. Een waterproof make-up product is namelijk heel goed oplosbaar in vetstoffen en dat is nou precies waar jouw oogverzorging en dagcrème uit bestaat. Dep je huid na gebruik van je verzorging altijd even af met een tissue dat een teveel aan crème wordt verwijdert en breng daarna je oogmake-up aan. Ook kan je de ogen een klein beetje poederen zodat de waterproof oogmake-up geen vat krijgt op je oogverzorging.

 

Bekijk onze make-up producten en onze make-up removers

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

Hide compare box
Mogen we uw gegevens gebruiken om u relevante advertenties te laten zien? Onze partners verzamelen gegevens en gebruiken cookies om advertenties te personaliseren en te meten. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »