Terug

Wat is Retinol?

Retinol kom je veel tegen in producten voor huidverbetering; Tegen rimpels en huidverslapping. Retinol is een vorm van Vitamine A, ook wel “pro-vitamine-A” of Vitamine A zuur genoemd.

Wat doet Retinol voor je huid?

Retinol bevordert de celdeling en maakt op deze manier de huid plaatselijk gladder. Ook zorgt het na behandeling voor betere opname van werkstoffen.

Het werkt eigenlijk een beetje het zelfde als AHA’s.  (Lees hier meer over AHA's) Alleen is er aangetoond dat Retinol effectiever is dan AHA's, maar dat het ook sneller irritatie en uitslag van de huid met zich mee  kan brengen. En Retinol is kostbaarder dan AHA’s.

Retinol kan een positief effect op de huid hebben, bijvoorbeeld als deze door het gevolg van acne erg is aangetast of bij huidveroudering kan het de rimpelvorming en vorming van huidverslapping vertragen.

Retinol is bewezen effectief in het verbeteren van de huid structuur en het verminderen van rimpeldiepte. Retinol versnelt de celdeling van de huid en de aanmaak van collageen & elastine.

Waar moet je opletten bij gebruik van Retinol?

De huid kan aan schilferen en kan rood en geïrriteerd worden. Bouw daarom producten met retinol ook altijd stapsgewijs op. Bovendien is de huid die gebruik maakt van retinol gevoeliger voor zonlicht. Daarom is het belangrijk om dagelijks een SPF te gebruiken en de producten 's Avonds te gebruiken en niet overdag.

 

Bekijk al onze producten met Retinol hier

Wist je trouwens dat je punten spaart met al je aankopen bij Club Viva Donna waardoor je spaart voor korting, als eerste op de hoogte gehouden wordt van nieuwigheden en promoties. Je kan hier gemakkelijk een account aanmaken en dan gaat het verder vanzelf!

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

Hide compare box
Mogen we uw gegevens gebruiken om u relevante advertenties te laten zien? Onze partners verzamelen gegevens en gebruiken cookies om advertenties te personaliseren en te meten. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »