Terug

Eighties / jaren 80 make-up look

Heb jij een eighties / jaren 80 feest dan kan een make-up daar natuurlijk niet aan ontbreken. We zullen je er alles over vertellen. Ben jij klaar voor jaren 80 make-up?

Eighties Make-up Kleuren

Kleur is het sleutelwoord wanneer we het hebben over make-up in de jaren 80. We zien de colourblocking trend (zoveel mogelijk verschillende kleuren dragen) nu alweer in het straatbeeld verschijnen, maar in de jaren 80 was dit zeker een trending topic.

Liters mascara en foundation, overdreven aangezette jukbeenderen en niet te vergeten: mascara tot aan de wenkbrauwen.

 

Eighties is Over-the-top Make-up

In de jaren 80 moest alles zowel op mode als op make-up gebied lekker over de top. Een overdaad aan gel, mousse en haarlak was meer een gewoonte dan iets dat zelden voorkwam. Voor make-up was dit ook het geval.

Liters mascara en foundation, overdreven aangezette jukbeenderen en niet te vergeten: mascara tot aan de wenkbrauwen voor een ideale jaren tachtig / eighties look.

Zo creëer jij de eighties Make-up Look

Klinkt allemaal hartstikke leuk natuurlijk en vandaag de dag zal je de typische jaren 80 look niet zo snel in het straatbeeld terug zien, maar voor een feestje kan dit natuurlijk hartstikke leuk zijn. Ben je in the mood voor zo’n kleurrijke jaren 80 uiterlijk, dan kan het onderstaande stappenplan je hier goed bij helpen.

  • Breng een flinke dosis foundation aan waarmee je alle puistjes en oneffenheden wegwerkt.
  • Bedek je gehele ooglid en je wenkbrauwbot –tot aan je wenkbrauwen- met een felle kleur oogschaduw. Denk hierbij aan gifgroen, knalroze of kanariegeel. Naar keus kun je nog een tweede kleur aanbrengen in de crease voor een wat speelser uiterlijk voor je jaren 80 make-up look.
  • Breng een driedubbele laag zwart oogpotlood aan. Dit mag echt wel over de top, dus vermijd strakke, dunne lijntjes.
  • Krul je wimpers en breng voldoende mascara aan om je wimpers echt volume te geven voor je jaren 80 make-up look.
  • Breng een paar laagjes blush aan op je jukbeenderen, wederom mag ook dit weer lekker heftig.
  • Tot slot kleur je de lippen in met een knalrode lipstick en klaar is je 80’s look.

Mocht je nou nog voorbeelden willen zien van dames die erg geliefd waren in de jaren tachtig kun je prima terecht bij onder andere Madonna en Cyndi Lauper.

Je vindt make-up producten als je ze nog eens rustig wilt bekijken.

 

Wil je helemaal aan de eighties look voldoen, laat dan je haar ook in deze look brengen door je kapper!

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

Hide compare box
Mogen we uw gegevens gebruiken om u relevante advertenties te laten zien? Onze partners verzamelen gegevens en gebruiken cookies om advertenties te personaliseren en te meten. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »