Terug

Hoe verzorg ik het beste mijn huid? (72)

Hoe verzorg ik het beste mijn huid?

Door je huid zo goed mogelijk te verzorgen, kan je huidproblemen en huidveroudering langer buiten de deur houden! Wij vertellen je hier hoe je dat het beste kunt doen!

Waarom is het reinigen van de huid belangrijk?

We horen nog vaak de opmerking: ’Ik gebruik geen make-up dus dan hoef ik mijn huid toch niet te reinigen?” Helaas klopt dit niet. We zullen je uitleggen waarom het belangrijk is om dagelijks je huid goed te reinigen.

reinigen van de huid.jpg

Hoe vies is onze huid?

Dagelijks lopen we buiten en tegenwoordig is de lucht niet echt schoon. Maak je buitentafel maar eens om de 3 dagen schoon met een witte doek, dan zal je zien dat de doek grijze vlekken heeft na het schoonmaken. Dus de lucht is dus ernstig vervuild en dit komt ook op de huid terecht als we buiten zijn.

Onze huid doet ’s nachts herstellen en brengt de afvalstoffen via de huid naar buiten. Voel ’s ochtends maar eens langs je neus, je zal voelen dat het daar vetter aanvoelt dan toen je ging slapen. Dit zijn de afvalstoffen uit je huid!

Nu je dit weet zal je begrijpen dat het belangrijk is dat je zowel in de ochtend als in de avond je huid goed reinigt. Anders smeer je met je dagcrème en of nachtcrème de afvalstoffen zo weer je huid in. En dat veroorzaakt huidproblemen, zoals een vette huid, meer puistjes en snellere vorming van huidveroudering.

Hoe reinig ik mijn huid goed?

In de ochtend na het opstaan moet je je huid reinigen voor je je huidverzorgingsproducten gaat aanbrengen. Dit doe je met producten die bij jou huidtype passen. Hieronder vertel ik meer over de verschillende reinigingsproducten

Voor je gaat slapen en je nachtverzorging aan brengt is het weer van belang dat je je huid reinigt met de producten die jij en jouw huid het fijnste vinden.

Hoe gebruik je een serum

Een serum breng je altijd als eerste aan op een goed gereinigde huid ( lees hier hoe je je huid het beste reinigt). Je neemt ongeveer een hoeveelheid van een 10 cent muntje op je vingertoppen en verdeelt dat gelijkmatig over de huid. (als je merkt dat dit te weinig is dan kan je natuurlijk altijd meer pakken, of minder als het te veel is.)

Nadat je het serum hebt aangebracht, breng je de dagcrème of nachtcrème aan die bij jouw huid past!

Je zal merken dat je minder van deze crème nodig hebt als je een serum gebruikt. Wees dus iets zuiniger dan dat je normaal gewend bent.

 

Hoe gebruik je een dagcrème

Het is belangrijk dat de dagcrème op een schone huid wordt aangebracht. In de nacht herstelt de huid en doet afvalstoffen naar buiten brengen. Je wilt natuurlijk niet dat deze afvalstoffen weer in de huid komen. Dus reinig de huid altijd voordat je een dagcrème aanbrengt.

Reinig de huid ook weer goed voordat je naar bed gaat. Want je wilt natuurlijk niet dat de afvalstoffen nog op de huid zitten als de huid gaat herstellen in de nacht.

 

Hoe gebruik je een oogcreme

 • Oogverzorging gebruik je 2x daags na het reinigen van je gezicht.
 • Je brengt het aan met beleid op goed gereinigde ogen.
 • Breng je oogcreme altijd aan nadat je je ogen en je gezichtshuid gereinigd. Dan kan er minder dagverzorging rondom de ooghuid komen. 
 • Breng een druppel ter grootte van een grote speldenknop aan op je ringvinger
 • Verdeel de crème over de 2 ringvingers
 • Zet je ringvingers aan op het harde gedeelte onder je binnen ooghoek
 • Breng in een kloppende beweging de crème aan op de huid onder de ogen (ook weer op het harde gedeelte, door de warmte van de huid komt het van zelf waar het wezen moet en kan het niet in het oog komen)
 • En natuurlijk breng je het ook aan op het bewegend ooglid (ook weer op het harde gedeelte)

Hoe gebruik je een scrub

 • Maak het gezicht vochtig met lauw warm water
 • Neem een hoeveelheid ter grootte van een euro munt op de hand en verdeel dit op het gezicht.
 • Maak zachte roterende bewegingen, nooit ruw of hard want dan schuur je de huid stuk.
 • Spoel de huid af met veel lauw warm water.

Hoe gebruik je een gezichtsmasker

 • Breng een masker altijd aan op een gereinigde huid!
 • Breng het masker mes dik aan op de huid
 • Laat het masker minimaal 15 minuten zitten terwijl je even relaxed. Als je niet even je momentje pakt dan heeft het masker ook minder resultaat helaas.
 • Spoel het masker af met veel lauw warm water tot het gehele masker verwijderd is.
 • Reinig de huid altijd na met een gezichtslotion.
 • Nu kan je je gewenste verzorging aanbrengen.

Tips bij Gezichtsmasker

Gebruik voordat je een gezichtsmasker aan gaat brengen een gezicht scrub. Met een gezicht scrub haal je de dode huidcellen van je huid af en daardoor wordt het gezichtsmasker beter opgenomen.

Spoel een masker altijd goed af. Ze zijn op veel verschillende manieren te verwijderen. Zo kun je een crème vaak met lauw water af spoelen en spreekt het verwijderen van een peel-off masker eigenlijk al voor zich. Maskers kun je vaak na een kwartier van het gezicht verwijderen tenzij anders op de verpakking staat. Spoel je gezicht met lauw water nadat al het product van je gezicht is verwijderd en voilà, je gezicht is weer heerlijk zacht en verzorgd.

Sommige gezichtsmaskers kan je in de nacht laten zitten. Dan geef je je huid een extra oppepper en sta je in de ochtend op met een heerlijk zachte en stralende huid. In dat geval dan kan je na 15 minuten het masker op je huid te hebben gehad, het restant masker in de huid inmasseren en zo lekker gaan slapen. Zit er nog te veel op? Haal het te veel dan weg met een tissue, masseer nog even het restje in je huid en ga dan lekker slapen. Slaap lekker!

 

Bekijk hier alle verzorgingsproducten uit ons assortiment

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

Hide compare box
Mogen we uw gegevens gebruiken om u relevante advertenties te laten zien? Onze partners verzamelen gegevens en gebruiken cookies om advertenties te personaliseren en te meten. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »