Terug

Lipsticks (82)

Filters

Lipsticks

Als je een mooie make-up wilt zetten dan kan je de lipmake-up zeker niet overslaan. Hier weten we bij Viva Donna alles van. We hebben mooie merken in de beauty webshop en zullen je een beetje op weg helpen met het zoeken naar de juiste producten en kleuren.

 

Waarvoor gebruik je een lipstick?

Een lipstick valt onder de lip make-up. Het geeft kleur aan je lippen waardoor je gezicht gaat spreken. En je make-up echt helemaal af is. De Lipsticks bestaat al eeuwen lang. Lipstick is één van de oudste cosmetische producten en heeft al veel trends en tijdperken doorstaan. Ook nu is lippenstift helemaal in, en kan je ze shoppen in veel verschillende kleuren en finishes.  

Een lipstick dekt beter dan een lipgloss en blijft dus ook beter zitten. Je hebt matte lipsticks, deze blijven beter zitten dan volle romige lipsticks, maar de volle romige lipsticks hebben dan weer een mooiere glans. Met een lippotlood kan je een mooie vorm maken en er voor zorgen dat een lipstick minder uitloopt.

 

Hoe gebruik je een lipstick?

Een lipstick gebruik je door de dop te verwijderen. De lipstick een klein beetje op te draaien (Niet te veel anders bestaat de kans dat de lipstick breekt) en dan aanbrengen op de lippen met de vormen mee. Professionals zoals visagisten gebruiken vaak een lippenseel om de lipstick mee aan te brengen. Dit is hygiënischer en je kan de vorm mooier mee tekenen. Met een lippotlood kan je een mooie vorm maken en er voor zorgen dat een lipstick minder uitloopt.

 

Welke soorten lipstick zijn er?

Je hebt verschillende vormen lipstick:

  • Matte lipsticks deze kleuren niet glanzend maar mat op de lippen. Hierdoor blijft de lipstick ook beter zitten.
  • Crème lipstick, of volle romige lipsticks, voelen comfortabel aan en hebben een mooiere glans. 
  • Vloeibare lipstick, lijkt een beetje op een lipgloss, maar heeft veel minder glans. je brengt het op met een soort lipgloss kwastje. Je moet het goed netjes aanbrengen, als het hierna droog is dan blijft het de hele dag zitten. Dit worden ook wel de 24uurs lipsticks genoemd. Wel kunnen ze droog aanvoelen en zit er soms een lipbalsem bij ter verzorging van de droge lippen.
  • Sheer lipstick, is een lipstick die een beetje een gloss-achtig effect heeft, heel nude en glanzend

 

Welke kleur lipstick kan ik het beste kiezen?

Sommige vrouwen vinden het lastig om te bepalen welke tinten lipstick goed bij ze passen.  Wij zullen jullie daar bij helpen. Welke kleur lipstick het beste bij jou past is afhankelijk van jou huid tint ( welke ondertoon er in de huid zit)en welke kleuren er beter bij jou passen ( de warme of de koele tinten

Je kan met een lipstick alle kanten uit. Je kan een gewaagde/ intense look creëren, maar je kan het ook naturen / nude houden.

 

 

Wil je meer make-up tips, bekijk dan onze make-up kennis bank eens.

 

 

 

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

Hide compare box