Terug

De geschiedenis van de lipstick

We gebruiken al eeuwen make-up om onze huid nog mooier te maken en onze oneffenheden te camoufleren en egaliseren. Maar waar zijn deze producten  ontstaat, hoe zagen de eerste versies eruit en hoe zijn ze in de loop van de tijd verbeterd!

Eerste lipsticks

De lipstick is een van de meest gebruikte make-up producten sinds mensenheugenis. In 48 voor Christus kleurde Cleopatra haar lippen al rood met stoffen die ze mengde van karmijnkevers en kleurstoffen uit gemalen steen.

Later werd er door de Romeinen al geprobeerd om een ronde lipstick in papier gerold op een stokje te maken.

De eerste echte officiële lipstick die in een fabriek werd gemaakt stamt uit 1870 en kreeg de naam “Ne m’oubliez pas” wat “vergeet me niet” betekent. De lipstick bestond uit een mix van boter, was en grapefruit pommade en het was verpakt in een buisje.

Pas in 1915 werd de eerste lipstick huls ontwikkeld. In die tijd was de lipstick bepaald niet een gezond iets om op je lippen te smeren, het bestond soms uit ingrediënten die lood, kwik  en andere giftige stoffen bevatten.

Tijdens de tweede wereld oorlog werd de lipstick weer helemaal hot doordat Marilyn Monroe als boegbeeld voor de Amerikaanse film industrie met fel gekleurde lippen verscheen.

Max Factor en Revlon waren de eerste merken die zich op de productie en lancering van de lipsticks toelegde.

De geschiedenis van de lipstick.jpg

Na die wijd is het allemaal in een sneltreinvaart gegaan. Er zijn inmiddels verschillende lipsticks zoals long lasting lipsticks die in de jaren 90 ineens hot werden. En de aller laatste lipsticks zijn zowel verzorgend, voedend hydraterend en ook nog eens in soms wel 50 kleuren te krijgen zodat je bij ieder kleding setje een eigen lipstick hebt!

 

Wil je onze make-up producten nog een beter bekijken? Klik dan hier

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

Hide compare box