Terug

Gezichtsreiniging (94)

Filters

Gezichtsreiniging

Bij Viva Donna weten we als geen ander dat het erg belangrijk is om de huid goed te reinigen. Ons assortiment bestaat uit duurzame en gezonde verzorgingsproducten voor hem en haar. Via onze website bieden we een groot aantal reinigingsproducten.

 

Gezichtsreiniging

Het is heel belangrijk je huid 2x per dag goed te reinigen. Het is echt een must voor een mooie huid. Als je de huid niet dagelijks reinigt dan smeer je eigenlijk de afvalstoffen weer in de huid, De afvalstoffen die de huid 's nachts produceert en de afvalstoffen van buitenaf die je overdag op doet. Hierdoor kan je verzorging niet goed genoeg opgenomen worden, heb je sneller last van bacteriën op de huid en dus sneller last van huidproblemen.

 

Welke gezichtsreiniging producten zijn er?

Er zijn veel verschillende soorten gezichtsreiniging. Je kan dus kiezen wat voor jou huid het fijnste aanvoelt of het gemakkelijkste werkt. En het is belangrijk te weten of je graag met of zonder water reinigt.

 

Gezichtsreinigingsborstel

De gezichtsreinigingsborstel is speciaal gemaakt voor thuis gebruik. Het zorgt voor extra intensieve reiniging van de huid. je kan het apparaatje onder de douche gebruiken. het beste kan het het met een reinigingsproduct* gebruiken maar zonder mag ook ( MUV een scrub, dat is te heftig)

 

Oogmake-up remover

Het is erg belangrijk om de ogen te reinigen met een echt oogmake-up remover. We horen nog veel te vaak dat dames reinigen met olie of crème, maar die zijn niet oplosbaar in het oogtraanvocht en kunnen dus niet afgevoerd worden door het traanvocht. Het blijft dan achter het oog zitten en kan op den duur zorgen voor oogproblemen. Een echte oogmake-up remover is altijd oplosbaar in het oogtraanvocht en verlaat het oog weer na de reiniging.

Breng een kleine hoeveelheid oogmake-up reiniging aan op een watje en leg deze eerst even op de ogen om de make-up te weken. Doe daarna oogleden reinigen. Reinig de ogen altijd zacht, ga niet als een malle boenen, want hierdoor krijg je sneller rimpeltjes rondom de ogen. En dat willen we natuurlijk niet.

 

Reinigingsgel

Een reinigingsgel,  ook wel facewash genoemd, is een gezichtsreiniging die je met water gebruikt. Je kan het ook heel gemakkelijk onder de douche gebruiken. Je neemt een hoeveelheid ter grootte van een euro munt. verdeelt het over de handen zodat het opschuimt, verdeel het gelijkmatig over de huid en doe met zachte ronde bewegingen inmasseren. Afspoelen met veel lauw warm water.  Je hebt reinigingsgels voor diverse huidtypes. Gebruik altijd een lotion om de huid na te reinigen.

 

Reinigingsmelk

Een reinigingsmelk, ook wel reinigingsmilk of cleansingmilk genoemd, is een gezichtsreiniging die je zonder water gebruikt. Je neemt een hoeveelheid ter grootte van een euro munt. Verdeelt het over de handen, verdeel het gelijkmatig over de huid en doe met zachte ronde bewegingen inmasseren. Je kan het afnemen met tissues maar je kan het ook afspoelen met veel lauw warm water. Het wordt ook wel op een wattenschijfje aangebracht en ver de huid heen gehaald, maar dat reinigt minder intensief dan dat je het echt in de huid masseert en je hebt minder reinigingsmelk nodig. Gebruik altijd een lotion om de huid na te reinigen.

 

Reinigingsmousse

Een Reinigingsmousse, ook wel reinigingsschuim genoemd, is een gezichtsreiniging die je met water gebruikt. Je kan het ook heel gemakkelijk onder de douche gebruiken. Je neemt een hoeveelheid ter grootte van een euro munt, verdeel het schuim gelijkmatig over de huid en doe met zachte ronde bewegingen inmasseren. Afspoelen met veel lauw warm water.  Je hebt reinigingsmousses voor diverse huidtypes. Gebruik altijd een lotion om de huid na te reinigen.

 

Reinigingsolie

Een Reinigingsolie, ook wel cleansingoil genoemd, is een gezichtsreiniging die je zonder water gebruikt. Vaak is het een olie die met water een melkachtige substantie wordt. Je neemt een hoeveelheid ter grootte van een euro munt. Verdeelt het over de handen, verdeel het gelijkmatig over de huid en doe met zachte ronde bewegingen inmasseren. Maak je handen nat en masseer ook nog met dit vocht. je ziet dat de olie, melkachtig wordt. Je kan het afnemen met tissues maar je kan het ook afspoelen met veel lauw warm water. Gebruik altijd een lotion om de huid na te reinigen.

 

Gezichtslotion

Een gezichtslotion, ook wel gezichtstonic genoemd, gebruik je altijd ma een reinigingsproduct zoals een reinigingsgel, reinigingsmilk, reinigingsmousse of reinigingsolie. Je haalt de laatste restjes van de reiniging weg, maakt de pH-waarde van de huid weer Ph huid neutraal en je bereid de huid voor op de crème of serum die je daarna gaat aanbrengen. Een lotion bevat meestal geen alcohol, een tonic meestal wel ( er zijn natuurlijk uitzonderingen) Een gezichtslotion is niet reinigend van zichzelf, alleen te gebruiken als nareinging.

 

Micelair lotion

Een Micelair lotion, ook wel cleansing lotion genoemd, is wel een reinigende lotion in tegenstelling tot de gewone gezichtslotions waar we hierboven over spraken. Deze micelair lotion bevat het stofje micel en werkt wel reinigend. Je kan deze lotion dus als volledige reiniging gebruiken, al werkt een milk( facewash, mousse of olie) met lotion vaak intensiever. Micelair lotion is ideaal om de huid in de ochtend met te reinigen en te verfrissen. Het is ook erg handig voor als je een weekendje weg gaan, dan hoef je maar 1 product mee te nemen. Je kan een micelair lotoin ook gebruiken om de huid na te reinigen na een reinigingsmilk, reinigingsgel, enz

 

Peeling- of gezichtsscrub

Een gezichtspeeling of gezichtsscrub is er voor om de dode huidcellen te verwijderen. Na een gezichtspeeling of gezichtsscrub worden de producten die je daarna gebruikt beter opgenomen! Dus wij raden altijd aan om na een scrub een gezichtsmasker te doen omdat het effect dan nog mooier is.

Je mag tot 2x per week een gezichtsscrub of gezichtspeeling doen. Je neemt een hoeveelheid ter grootte van een euro munt. Verdeelt het over de handen, verdeel het gelijkmatig over een vochtige  huid en doe met zachte ronde bewegingen inmasseren. Zacht masseren is echt belangrijk want anders kan je de huid beschadigen! Spoelen de huid met veel lauw warm water af. Zoals hierboven al verteld is het verstandig om nu een gezichtsmasker aan te brengen voor extra resultaat.

 

Gezichtsmasker

Een gezichtsmasker kan net dat kleine beetje extra aan je huid geven dat je wellicht mist in je dagelijkse verzorging. Het is als het ware een boost voor je huid. Je hebt gezichtsmasker voor een droge huid, vette huid, acne huid, huidverbetering, vochtarme huid. Zoek dus een masker dat voor jou huid gezicht is of welke effecten je wilt bereiken met een gezichtsmaker en geniet even van een momentje voor jezelf.

Je hebt gezichtsmasker die hard worden en die zacht blijven. Wij adviseren alleen bij een onzuivere huid en een acne huid een masker te gebruiken die hard wordt en in andere gevallen een gezichtsmasker te gebruiken die zacht blijft. Onder een hard worden masker wordt de doorbloeding van de huid gestimuleerd en dat is niet voor alle huidtypes geschikt.

Breng het masker mes dik aan op de huid en laat het minimaal 15 minuten zitten terwijl je even relaxed. Spoel het af met veel lauw warm water tot het gehele masker verwijderd is en reinig altijd na met een gezichtslotion. Breng hierna de gewenste verzorging aan.

 

Onze merken in huidverzorging:

Wil je meer lezen over onze producten kijk dan een op onze kennisbank. Hier vind je allerlei tips en info over de producten, huidverbetering, make-up tips enz

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

Hide compare box
Mogen we uw gegevens gebruiken om u relevante advertenties te laten zien? Onze partners verzamelen gegevens en gebruiken cookies om advertenties te personaliseren en te meten. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »