Terug

Wat voor make-up vinden mannen mooi bij een vrouw?

De meeste vrouwen gebruiken dagelijks make-up. We gebruiken het voor allerlei doeleinden:

  • Om te laten zien dat we een volwassen vrouw worden,
  • Om bij de populaire meiden te horen,
  • Om ons vooral niet minder of fletser te voelen naast andere mooie(re) vrouwen,
  • Als masker zodat we ons minder kaal en ‘naakt’ voelen,
  • Maar in de eerste plaats toch vooral om ervoor te zorgen dat we aantrekkelijker worden gevonden door mannen.

Maar wat vinden mannen nou eigenlijk mooi als we make-up dragen. Dat is best leuk om een te onderzoeken. Een aantal onderzoekers heeft dat gedaan. Ze lieten foto’s zien met veel make-up en met steeds een beetje minder make-up. Wat de uitslagen waren dat lees je hieronder.

Wat voor make-up vinden mannen mooi.jpg

Make-up die mannen mooi vinden bij een vrouw

Te veel make-up vinden mannen niet mooi, maar het hoeft ook niet helemaal zonder make-up te zijn. Ze vonden een beetje make-up die je niet zo goed zag maar waarbij de oneffenheden in de huid van de vrouwen wel minder zichtbaar waren, het mooiste.

Op basis van het onderzoek concludeerden de onderzoekers wel dat mensen vaak verkeerd inschatten wat het andere geslacht mooi vindt. Vrouwen dachten dat mannen van meer make-up houden dan vrouwen, terwijl juist vrouwen de voorkeur aan iets meer make-up gaven. En dat wat betreft make-up de voorkeur van beide geslachten uitgaat naar een meer natuurlijke look.

Ook vallen mannen vooral voor een ‘naturel’ uiterlijk bij vrouwen. Hieronder verstaan ze overigens geen make-uploze vrouw, maar een licht opgemaakte vrouw bij wie oneffenheden van de huid zijn weggewerkt en de ogen iets zijn aangezet.

Het is dus niet zo dat mannen zich het meest aangetrokken voelen tot vrouwen zonder make-up; de make-up moet gewoon natuurlijk ogen.

Uit het onderzoek bleek ook dat tijdens het analyseren van profielen van 1.200 vrouwen op social media ze ontdekte dat de vrouwen die in hun profielfoto make-up droegen, een drie keer grotere kans hadden om een berichtje toegestuurd te krijgen dan degene die geen make-up droegen. Hierbij leek oogmake-up het meeste effect te hebben. Te veel make-up werd door het merendeel van de mannen weer niet gewaardeerd, zeker niet wanneer ze de vrouw in kwestie in ‘het echt’ ontmoetten

Draag je dus (vooral) make-up om een man aan te trekken, houdt je dan aan het volgende devies: gebruik make-up, maar zorg ervoor dat het er zo natuurlijk mogelijk uitziet! Hoe je dat doet dat lees je hier

Het onderzoek werd uitgevoerd in opdracht van Volkskrant Magazine, met als doel het schrijven van een artikel over het schoonheidsideaal van mannen. Dit artikel getiteld ‘Dit wil de man’ staat vol met nog andere interessante feitjes over wat mannen (niet) aantrekkelijk vinden aan vrouwen, en is zeker de moeite waard om te lezen!

 

Voor al onze make-up producten klik dan hier

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

Hide compare box