Terug

Slow Cosmétique

Wat is Slow Cosmétique?

Wat is Slow Cosmétique?
Als je gepassioneerd bent door cosmetica, mag je dit kwaliteitslabel niet missen. "Slow Cosmétique " is een recent label (2013) voor cosmetische producten. Het belichaamt als het ware een zware trend van het moment! Producten die het Slow Cosmétique-label dragen zijn goed voor ons lichaam... en voor het milieu.

De uitvinder van de term Slow Cosmétique is Julien Kaibeck. Hij is een cosmetoloog en een expert in aromatherapie. In 2012 publiceerde hij een boek dat een bestseller in Frankrijk werd (Adoptez la Slow Cosmétique). Dit boek ligt aan de basis van een hele alternatieve consumentenbeweging. Hij deed dit als reactie op het grote aantal crèmes, serums en andere "wonder"-producten die van alles beloven, vervuiling, gezondheidscontroverses en vaak ontevredenheid bij de consument teweegbrengen. Het draait allemaal om eenvoudige handelingen met natuurlijke producten. In deze visie verbiedt de Slow Cosmétique Vereniging (die het label na certificatie geeft) alle synthetische of petrochemische ingrediënten, evenals alle vervuilende ingrediënten.

Welke ingrediënten zijn toegestaan in producten die het Slow Cosmétique label dragen ?
Dit zijn voorbeelden :

  • Water
  • Etherische oliën
  • Natuurlijke basisoliën, variërend van amandelolie tot arganolie tot avocado-olie.
  • zwarte zeep
  • rozenwater
  • gedroogde bloemen en/of planten
  • bloemen- of plantenextracten
  • zuiveringszout
  • Natuurlijke klei

 

 
Wat kun je verwachten van Slow Cosmétique gelabeliseerde producten?


Duurzaamheid: deze producten mogen geen nieuwe behoeften voor de huid creëren. Het is belangrijk de hoeveelheid producten te beperken om de huid gezond en fit te houden. Over deze producten mogen geen onrealistische marketingbeloften worden gedaan. En er mag geen aanmoediging zijn om onnodige producten te verkopen.
Ethiek: Beauty producten moeten worden samengesteld, verkocht en gebruikt met respect voor de mensheid in al haar complexiteit. Cosmetica moet de nadruk leggen op de voordelen die planten, dieren en mineralen voor lichaam en geest opleveren. Ingrediënten of technieken die mogelijk schadelijk zijn voor mens of natuur moeten worden vermeden. Alleen eerlijke en redelijke prijzen worden aanvaard, die de werkelijke kwaliteit van de formulering of de dienst weerspiegelen.
Intelligentie: Cosmetica moet voldoen aan de werkelijke behoeften van de huid. Reinigen, hydrateren en beschermen van de huid zijn fundamentele behoeften. Men moet voorrang geven aan ingrediënten die van nature actief zijn en goed voor de huid.
Respect voor het milieu: Cosmetica moet op een milieuvriendelijke manier worden samengesteld en gebruikt. In formules moet de voorkeur worden gegeven aan de minst verwerkte natuurlijke en biologische ingrediënten, met uitsluiting van synthetische chemische ingrediënten, petrochemische stoffen, ingrediënten die het milieu kunnen vervuilen. 
 

Dit is een echte trend geworden en producten met het label "Slow Cosmétique" zie je meer en meer overal in Frankrijk en België. Er bestaan meer dan 250 gelabeliseerde merken. Oa ZAO
 
Wilt u meer weten over Slow Cosmétique kijk dan op de website. U vindt het hier

Andere certificering labels: ecocert gecertificeerd / biologische gecertificeerd/ Vegan gecertificeerd/ fair trade/ natuurlijke ingrediënten/ natural / organic / cosmebio / cruelty FreeNot tested on animalsI’m green

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

Hide compare box