Terug

Wat is Countouring?

Er zijn in de visagie / make-up wereld heel veel beauty termen waar jij wellicht nog nooit van gehoord hebt. De meeste termen zijn wel trend onderhevig. Maar we zullen ze jou zo goed mogelijke uit proberen te leggen. Een van die termen is: Contouring. Maar wat betekent dat en hoe kan je dat doen? We leggen het je uit.


Wat is een Contouring?

Contouring is nog zo’n make-up techniek die oorspronkelijk vooral in Drag Queen wereld werd toegepast. In deze wereld transformeren mannen zich tot vrouw, en dat in extreme vormen. Contouring is eigenlijk je gezicht meer contour geven. Dus meer  ‘vorm geven aan je gezicht’.  Dat doe je door met schaduwen en licht te spelen. Kim Kardashian maakte deze techniek bekend bij het grote publiek.

 

Hoe breng jij een contouring aan op je gezicht?

 Dit heb je nodig:

Breng de donkere kleur foundation aan op die delen van het gezicht die je optisch naar achter wil duwen. En daarmee bedoelen  we net onder het jukbeen, de haarlijn en de kaaklijn. De lichte kleuren foundation of highlighter breng je aan op die delen die het licht moeten vangen. Denk aan neusbrug en jukbeenderen. Blend de twee kleuren mooi in elkaar over. De combinatie van deze kleuren zorgt voor een mooi gedefinieerd gelaat.

Onze make-up merken zijn

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

Hide compare box
Mogen we uw gegevens gebruiken om u relevante advertenties te laten zien? Onze partners verzamelen gegevens en gebruiken cookies om advertenties te personaliseren en te meten. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »