Terug

Wat betekenen al die ingrediënten die op mijn verpakking staan?

Stel: Je hebt een nieuwe dagverzorging gekocht en je huid reageert snel op diverse ingrediënten, Hoe weet je dan welke producten er precies inzitten? En wat het betekent? We leggen het je allemaal uit!

Welke ingrediënten zitten er precies in mijn product?

Welke ingrediënten er in jou product zitten dat lees je op de ingrediëntenlijst. Iedere producent is verplicht om alle ingrediënten die in een product zitten te vermelden, al is het nog zo weinig.

Zo lees je je ingrediënten lijst

Het ingrediënt dat helemaal bovenaan staat, is het ingrediënt met de hoogste concentratie. Op heel veel INCI-lijsten staat aqua, water dus, bovenaan. Veel cosmetica producten bevatten dus een grote hoeveelheid water. Je zou kunnen zeggen dat hoe lager een ingrediënt op de INCI-lijst staat, des te lager de concentratie ervan.
Staat het ingrediënt aloë vera, dus helemaal onderaan op een INCI-lijst, dan weet je dat de concentratie ervan nooit heel hoog kan zijn en dan kun je jezelf afvragen of je huid eigenlijk wel daadwerkelijk kan profiteren van al die goede eigenschappen van aloë vera.

Wat betekenen al die producten op de ingrediënten lijst?

Het is lastig om de termen te lezen die op je verpakking staan. Maar de INCI lijst heeft een lijst gemaakt. De name op de lijst noemen ze INCI-namen.  INCI-namen zijn internationaal gestandaardiseerde namen voor stoffen, die in cosmetica worden verwerkt. Op het etiket wordt bij alle cosmetica de ingrediënten aangegeven met hun INCI-naam.
Voor veel ingrediënten zijn echter meerdere namen bekend, bijvoorbeeld chemische naam, handelsnaam of merknaam. Daarom is er voor alle stoffen in cosmetica besloten om deze aan te geven met hun INCI-naam.

Heb jij nog een product die je niet herkent dan kan je op deze TOOL klikken om te achterhalen welk product dat is.

Wil jij kijken welke ingrediënten in jouw product zitten en wat ze voor je huid doen? Klik dan hier.

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

Hide compare box
Mogen we uw gegevens gebruiken om u relevante advertenties te laten zien? Onze partners verzamelen gegevens en gebruiken cookies om advertenties te personaliseren en te meten. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »