Terug

Fair Trade certificering

Helaas zijn nog niet alle producten die uit het buitenland komen, goed geregeld qua eerlijke handel. Hiervoor hebben ze het Fairtrade label opgericht. Fairtrade is een internationaal label / certificering voor eerlijke handel met het Globale Zuiden, opgericht onder de naam 'Max Havelaar' in 1988. Het label vind je onder meer bij voedingsproducten, textiel en cosmetica. Fairtrade garandeert goede arbeidsomstandigheden en omvat eveneens een reeks milieucriteria. Het label biedt (financiële) ondersteuning aan de landbouwer en zijn gemeenschap, d.m.v. een minimumprijs en een premie.

Verder is Fairtrade ook een gedeeltelijk milieulabel. Het label besteedt aandacht aan milieuvriendelijke landbouwpraktijken voor de bescherming en het behoud van biodiversiteit. Daarnaast focust het label op beperkt en veilig gebruik van chemicaliën, afvalbeheer, erosiecontrole, behoud van de bodemvruchtbaarheid en verantwoord waterbeheer. Genetisch verwerkte organismen en pesticiden mogen niet gebruikt worden. Het gebruik van kunstmest is wel toegelaten bij dit label. Verder mogen primaire bossen niet gekapt worden.

Andere ceritificering labels: ecocert gecertificeerd / biologische gecertificeerd/ Vegan gecertificeerd/ fair trade/ natuurlijke ingrediënten/ natural / organic / cosmebio / cruelty FreeNot tested on animalsI’m green

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

Hide compare box