Terug

Zo was je je haar met een Shampoo Soap Bar

Je ziet ze de laatste tijd veel vaker voorbij komen bij de winkels: De soap bars. Je hebt ze zowel voor je gezicht als voor je lichaam en haar. In deze kennisbank gaan we je vertellen hoe je een shampoo soap bar het beste kunt gebruiken en bewaren.

Wat is een Shampoo Soap bar ?

Een Shampoo soap bar is een stukje zeep om je haar mee te wassen. Omdat soapbars een 'vaste vorm' hebben, is er geen verpakkingsmateriaal benodigd – hierdoor zijn Shampoo Bars milieubewust en is er geen plastic nodig voor de verpakking. Als er al een verpakking gebruikt wordt dan is het een tinnen blikje om ze ook direct in te bewaren en die je later kan na kan vullen of in een kartonnen doosje. De meeste soapbars zijn niet alleen milieu bewust, maar ook vaak met alleen maar natuurlijke ingrediënten en zonder schadelijke toevoegingen.

Shampoo Bars zijn ook nog eens perfect om mee te reizen. Shampoo Bars gaan niet lekken en kunnen zonder problemen mee in je handbagage (nooit meer je peperdure shampoo verplicht in de prullenbak op het vliegveld leeg kieperen!) door de douane.

Zo gebruik je een Shampoo Bar

  • Maak onder de douche je haar nat
  • Wrijf met natte handen de Shampoo Bar tussen je handpalmen zodat er schuim ontstaat.
  • Gebruik het schuim om je haren in te zepen.
  • Masseer het schuim zorgvuldig door je haar. Je kunt het ook sneller doen, maar door masseren schud je alle vettigheid en ander vuil uit je haar.
  • Spoel hierna je haar grondig uit.
  • Heb je snel vet haar, herhaal deze stappen dan nog een keer.
  • En Voila!

Variatietip:  Je kunt de Shampoo Bar ook over je natte haar wrijven. Dit heeft een hele effectieve en ontvettende werking (het is mogelijk dat dit je een ‘droger’ gevoel geeft).
In dit filmpje is de Oolaboo shampoo soap bar gebruikt. 

Het kan zijn dat je haar even moet wennen aan deze vorm van shampoo en dat het na de eerste paar keer je haren te hebben gewassen met deze shampoo je haar iets sneller vet wordt. Je zal zien dat dit snel overgaat en je haar een natuurlijk glans en valling krijgt!

Zo bewaar je een Shampoo Bar

Een Shampoo Bar gaat het langste mee als je hem zorgvuldig bewaart. Zorg dat je na gebruik de Shampoo Bar even afspoelt en goed laat drogen. Dit gaat het snelste op een plek buiten de douche. Je kunt hier een zeephouder of zeepbakje voor gebruiken. Het nadeel is dat deze vaak net niet helemaal aansluiten op de vorm. Maar er zijn inmiddels ook speciale bakjes te koop waar je ze goed in kan bewaren.

Alle soapbars vind je hier en dit zijn de Haarverzorging Shampoo Soap bar

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

Hide compare box
Mogen we uw gegevens gebruiken om u relevante advertenties te laten zien? Onze partners verzamelen gegevens en gebruiken cookies om advertenties te personaliseren en te meten. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »