Terug

Hoe verzorg ik mijn voeten goed?

Hoe verzorg ik mijn voeten goed?

Je voeten hebben het gedurende jou leven best wel zwaar. We lopen en staan er dagelijks op en met de verzorging van voeten is het helaas nog steeds niet zo heel goed gesteld. We gaan jullie dus soort van opvoeden in de voetverzorging met het volgende artikel.

Stap voor stap; Voetje voor voetje!

Als je wilt dat je voeten er goed verzorgd uitzien, zonder al te veel klachten zoals eelt kloven, zweetvoeten enz. dan is het verstandig om wekelijks de volgende stappen te volgen.

Het is niet alleen goed voor je voeten, het is ook nog eens een heerlijk relax momentje voor jezelf!

  • Voetbad; uitgedroogde nagelriemen, kloven, eelt en soms blaren. Een voetenbadje kan een weldaad zijn voor je voeten. Zeker in de zomer. In de zomer kies je een lauw voetenbadje en in de winter mag het wel wat warmer zijn! De huid wordt er heerlijk zacht van en je kan de eelt heel gemakkelijk verwijderen. Ook kan je daarna de nagels beter knippen of vijlen. En wist je dat als je hoofdpijn hebt, dat een warm voetbad dat in vele gevallen kan verminderen?
  • Eelt verwijderen: Eelt kan je verwijderen met een vijl of een rasp. Kies voor een zachte variant. Hiermee schuur je de eelt laag weg. Als je dit goed bijhoudt dan heb je minder last van eelt maar ook van die vervelende kloven.
  • Nagels knippen / vijlen; Na het voetbad kan je nagel gemakkelijker knippen. Vijl ze altijd nog even na met een nagelvijl. Dit haalt de scherpe randjes eraf. Knip overigens de nagels recht af en niet te kort. Dit voorkomt ingegroeide nagels.
  • Insmeren; Voor je naar bed gaat is het verstandig je voeten lekker in te smeren met een verzorgende voeten crème. Je kan evt. daarna je sokken eroverheen aantrekken dan werkt de crème als een soort van pakking. Je wordt gegarandeerd wakker met heerlijke zachte voeten.
  • Voet deo; Als je last hebt van zweetvoeten dan kan je een speciale voeten deodorant gebruiken, maar een beetje talkpoeder op de voeten en in de schoenen kan ook al veel helpen.
  • Voetverzorging tijdens chemo; als je onder behandeling bent van Chemo therapie of bestraling dan moet je uitkijken met allerlei producten. Kies dan voor een zachte herstellende voetverzorging met Ureum erin. Je vindt er een hier van Alessandro Foot

 

Je vindt alle voetverzorgingsproducten van Alessandro Spa Foot hier.

Voetencreme

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

Hide compare box
Mogen we uw gegevens gebruiken om u relevante advertenties te laten zien? Onze partners verzamelen gegevens en gebruiken cookies om advertenties te personaliseren en te meten. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »