Terug

Wat zijn scheer en harsbultjes en wat kan je er tegen doen?

We scheren ons als vrouwen steeds meer en vaker. De trend is om zo min mogelijk haar te hebben op ons lijf. Dus gaan we scheren, harsen, ontharen, enz. Maar door te scheren en harsen ontstaan er soms bultjes die jeuken of een geel kopje hebben. Wat is dat nou en wat kan je er aan doen? We vertellen je het hieronder allemaal.

Wat zijn scheerbultjes en harsbultjes?

Haren zitten in ons lichaam in de huid vast aan een talgkliertjes. En er leven een heleboel bacteriën op de huid, zowel goede bacteriën als slechte. Door de scheren beschadigen we de huid minimaal en door te haren trekken we de haar met “geweld” uit de huid. Door de slechte bacteriën ontstaat er dan een klein ontstekinkje en dat geeft een rood bultje / puistje, al dan niet met een geel kopje erop of jeukend. Ook kan je na het scheren of harsen haartjes hebben die hun uitgang even niet zo goed kunnen vinden en dat onder de huid blijven. De zogenoemde ingegroeide haren. Ook dit kan leiden tot jeuk of een puistje.

Wat helpt tegen scheerbultjes?

Door de huid na het scheren of harsen in te smeren met zZacht Bodycreme en te scheren met de zZacht badschuim of zZacht douchegel dan heb je er geen last/ minder last van. zZacht bevat namelijk alleen maar goede bacteriën en die gaan de strijdt aan met de slechte bacteriën. Doordat er minder slechte bacteriën op de huid zitten kan er minder snel een huidirritatie, puistjes of pukkeltje ontstaan en herstelt de huid veel sneller.

Je vindt alle producten van zZacht hier

Wil je alle scheerproducten voor het lichaam nog eens nader bekijken? Klik dan hier

En alle andere lichaamsverzorging vindt je hier

 

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

Hide compare box
Mogen we uw gegevens gebruiken om u relevante advertenties te laten zien? Onze partners verzamelen gegevens en gebruiken cookies om advertenties te personaliseren en te meten. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »