Terug

Wat is cellulite en wat kan je er tegen doen?

Cellulite is een probleem aan het bindweefsel. Je kan het vinden op de huid van de benen en de billen. Deze bindweefselstrengen liggen in het onderhuids bindweefsel. Wanner deze strengen verharden, trekken ze de huid naar binnen. Dit veroorzaakt putjes en bobbeltjes in de huid die je kan zien aan de oppervlakte.
Cellulite wordt ook wel eens verwart met cellulitis, maar dit is niet hetzelfde. Cellulitis is een ontsteking aan je bindweefsel waarbij de huid vuurrood kleurt en warm aanvoelt. En dat is bij cellulite niet van toepassing.

Cellulite.jpg

Wat kan je tegen Cellulite doen?

Het is belangrijk om de verharding van de bindweefsel strengen te voorkomen. Want voorkomen is beteer dan genezen. Maar als je dan toch cellulite hebt gekregen dan is het belangrijk de doorbloeding te stimuleren. Dit kan je doen door middel van massage en  stimulerende verzorgingsproducten. Masseer de huid veel vanaf de kuiten naar boven met kleine cirkels. En dat kan je uiteraard ook doen op de billen.   Ook kan je de huid tijdens het douchen masseren met een borstel. En je kan bij een massage specialist een cupping behandeling ondergaan die de doorbloeding kan stimuleren.

Helaas hebben veel vrouwen last van cellulite naar mate ze ouder worden. Meer dan 85% van de vrouwen zegt er last van te hebben.

Je vindt alle producten tegen cellulite hier

 

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

Hide compare box