Terug

Verzorging van Hals en Decolleté

Huidveroudering is van alle tijden. Het zijn vaak de hals & decolleté die als eerste je leeftijd verraden samen met je handen. Hier krijgt de huid namelijk eerder rimpels, verslapping en pigmentvlekken dan op de huid van je gezicht. En de hals en decolleté worden in de verzorging helaas nog vaak vergeten dus we zullen hieronder alle feiten eens goed op een rijtje zetten. Want voorkomen is beter dan genezen en die sjaal kan altijd nog!

Waarom krijgt je decolleté eerder rimpels?

De huid van je hals & decolleté zijn dunner en kwetsbaarder dan de huid van je gezicht en de rest van je lichaam. Vandaar dat veroudering, rimpels en verslapping sneller kunnen toeslaan. Gek genoeg slaan we alleen dit gedeelte van je lichaam in je verzorging vaak over.

Hoe verzorg je je hals & decolleté goed?

  • Speciale verzorging; Er wordt nog wel eens gezegd dat je je dag verzorging door moet smeren naar je hals en decolleté. Natuurlijk is het al beter om iets te smeren dan om niet te doen. Maar omdat de huid van je hals en decolleté dunner en kwetsbaarder is dan je gezichtshuid is het verstandiger om een speciale hals en decolleté verzorging te gebruiken. Deze producten bevatten speciale ingrediënten die beter werken tegen  de huidschade in veroudering bij een dunner gevoelige huid.
  • SPF; Verder is het natuurlijk heel belangrijk om de hals en decolleté dagelijks, net als het gezicht, in te smeren met een SPF, Sun Protection Factor. Want ons decolleté is niet altijd bedekt met kleding en doordat de huid daar dunner en gevoeliger is, is de kans op verbranden, pigmentvlekken en zon schade ook groter.
  • Scrubben; Neem je hals en decolleté ook 2-3x per week mee als je de gezichtshuid scrubt. Gebruik daarvoor nooit een bodyscrub aangezien deze veel te grof zijn voor deze dunne gevoelige huid. Na een scrub beurtje wordt je verzorging beter opgenomen en ziet het er weer stralender uit.
  • Lifestyle; We hebben het al heel vaak genoemd in items over huidveroudering. Je lifestyle is erg belangrijk voor een mooie gladde strakke huid.
  • Slapen; Tijdens je slaap kan je ook zorgen voor minder rimpels en huidveroudering. Door op je rug te slapen heb je minder snel last van een verfrommelde huid die rimpels veroorzaakt. Ook zijn er pads die je huid op zijn plaats houden tijden het slapen. Dit zijn de anti-wrinkle pads 
  • Houding; Let op je houding, want doordat je soms voorovergebogen zit op je schouders naar voren trekt kan er tussen je borsten doorlopend naar je decolleté ook rimpels ontstaan.

Beauty pillow

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

Hide compare box
Mogen we uw gegevens gebruiken om u relevante advertenties te laten zien? Onze partners verzamelen gegevens en gebruiken cookies om advertenties te personaliseren en te meten. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »