Terug

Wat is body olie / body oil / lichaamsolie?

Een body olie wordt ook wel huidolie, bodyoil of lichaamsolie genoemd.

Een body olie is een huidverzorgende olie die je gebruikt na het douchen of baden. Body olie is uitermate gebruikt voor een droge tot zeer droge en gevoelige huid. Zeker als je kiest voor een body olie met natuurlijke ingrediënten.

Oliën die je ter verzorging op de huid gebruikt zijn vaak “droge oliën”. Ze bedoelen hiermee dat de olie snel en volledig in de huid trekt en dat er op de huid geen vettige waas achterblijft zodat kleding blijft plakken.

Gebruik een bodyolie nooit tijdens en of na het zonnen of na de zonnebank. Je mag alleen huidolie gebruiken in de zon als er minimaal een factor 30 in zit. De olie zorgt er in de zon voor dat de zon sterkte wordt verdubbelt en hierdoor verbrand je dan dus vele malen sneller. Als je bodyolie na het zonnen gebruikt dan zorgt het er voor dat de warmte die in de huid zit door de zon, nog doorbrandt. Je kan dan dus nog erger verbranden en huidschade oplopen

Wil je alle body oliën voor het lichaam nog eens nader bekijken? Klik dan hier

En alle andere lichaamsverzorging vindt je hier

 

Wil je meer lezen over dit onderwerp? klik dan op een van de onderstaande links:

Lichaamsverzorging

Wat is massage olie?

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

Hide compare box
Mogen we uw gegevens gebruiken om u relevante advertenties te laten zien? Onze partners verzamelen gegevens en gebruiken cookies om advertenties te personaliseren en te meten. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »