Terug

Waarom moet je je voeten goed verzorgen?

Voetverzorging is helaas nog een ondergeschoven kindje, maar het is wel heel erg belangrijk. Waarom dat is en hoe je je voeten het beste verzorgd vertellen we je hier.

Waarom voetverzorging ?

Je voeten zitten vaak de hele dag opgesloten in warme schoenen en laarzen en je wordt je hele leven gedragen door je voeten, het is daarom belangrijk ze regelmatig te vertroetelen met een goede voetverzorging. Verminderde luchtvochtigheid en de kou maken je huid droog en gevoelig.
Je verzorgt waarschijnlijk je gezichtshuid goed, smeert je vaker in met bodylotion en neemt je handcrème mee in de handtas. Zeker als het weer wat kouder wordt buiten. Je voeten blijven vaak een beetje achter, terwijl deze trouwe onderdanen jou de hele dag van hot naar her slepen met je volledige gewicht op hun ‘schouders’. Juist nu is het tijd voor een beetje liefde voor jouw voeten.

Goede voetverzorging voorkomt voetkwalen

De meest van ons verzorgen in de zomer de voeten wel goed. We lopen meer op blote voeten, lakken onze nagels en vijlen onze voeten omdat eelt en ruwe hielen niet passen bij je hippe, nieuwe slippers? Je bent zeker niet de enige. Vlak voor de zomer zien we altijd een enorme stijging in het aantal voetverzorgingsproducten die we verkopen zoals voetenscrub en voetencreme.

Vindt jij het niet alleen belangrijk dat je voeten gezien mogen worden, maar ook dat ze gezond zijn en ze je dagelijks kunnen bijbenen, zorg dan het hele jaar door voor een goede voetverzorging Je kunt dan flink wat voetenellende voorkomen.

 Veelvoorkomende voetproblemen door slechte voetverzorging

  • Likdoorns en eelt worden veroorzaakt door een opeenhoping van dode huid op gebieden waar sprake is van druk en wrijving. Laat je voeten regelmatig masseren en dode huid en overtollig eelt verwijderen.

  • Hielkloven krijg je als je huid erg droog is en dit gebeurt snel bij je voeten. De huid op je voeten heeft namelijk minder talgklieren, waardoor deze snel uitdroogt. Tel daarbij op de verminderde luchtvochtigheid, verwarming in huis en de kou buiten en je weet dat hielkloven hun feestje vooral in de winter willen vieren.
    Smeer je voeten regelmatig in met een vettende en hydraterende voetcrème en als je voetenbadje neemt, voeg hier dan een huidolie aan toe.

  • Ingegroeide teennagels zijn vaak het gevolg van te strakke schoenen en het verkeerd knippen van je teennagels. Knip je teennagels altijd recht af, niet rond en vijl scherpe hoeken met een nagelvijl.

Heb je nu last van één of meer voetkwalen? Ga dan naar een pedicure. Wil je voetkwalen voorkomen. Zorg dan dat je zelf je voeten goed verzorgd met goede voetverzorging. Hoe je dat doet dat lees je hier.

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

Hide compare box