Terug

Lipliner (6)

Filters

Lipliner

Als je een mooie make-up wilt zetten dan kan je de lipmake-up zeker niet overslaan. Hier weten we bij Viva Donna alles van. We hebben mooie merken in de beauty webshop en zullen je een beetje op weg helpen met het zoeken naar de juiste producten en kleuren.

 

Waarvoor gebruik je een lipliner?

Een lipliner wordt ook wel lippotlood genoemd. Ze vallen onder de lip make-up. Met een lipliner kan je de lippen een mooie vorm geven. Ook kan je de vorm van de lippen er mee bijwerken. Door een lippotlood te gebruiken kan je Lipsticks minder gemakkelijk uitlopen en blijft het mooier zitten. Ook kan je de lippen met de lipliner inkleuren. Als je er dan een lipstick of lipgloss overheen aanbrengt bijft het helemaal goed zitten.

 

Hoe gebruik je een lipliner?

Een lipliner ziet eruit als een potlood, alleen is de substantie van de potloodpunt vaak wat cremiger dan een oogpotlood of wenkbrauwpotlood.  Zorg ervoor dat je lipliner een goede scherpe  punt heeft, dus slijp het eventueel voor gebruik met een speciale make-up puntenslijper ( andere puntenslijpers zijn niet geschikt voor oogmake-up potloden). Teken eerst het cupido boogje van je bovenlip ( dit is het v-puntje in het midden). teken daarna vanaf de buitenkant de lippen met de vorm mee richting de cupido bood. Doe dit aan beide kanten. ( Je doet dit op deze manier en neit andersom omdat als je de lijn net te ver doortrekt naar buiten, er trieste lippen ontstaan.) Je doet dit bij de onderlip eigenlijk hetzelfde. Eerst het binnenste van de onderliplijn en daarna van buitenaf naar binnen de beide kanten trekken.

 

Welke kleur lipliner kan ik het beste kiezen?

De beste lipliner kleur zoeken is eigenlijk niet zo moeilijk. Je kan het beste precies dezelfde kleur kiezen als je lipstick of lipgloss. Is het dezelfde kleur er nou net niet, kies dan een kleur die er zeer dicht bij is. Eventueel kan je nog met ene lippenseel met je lipstick of lipgloss over het lippotlood heen gaan dan kleur het nog een beetje bij en zijn ze nagenoeg hetzelfde. 

Voorheen was het nog wel eens in om een donkere lipliner bij een licht lipstick te gebruiken, maar dat zouden we nu niet meer echt aanraden.

Wil je meer make-up tips, bekijk dan onze make-up kennis bank eens.

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

Hide compare box
Mogen we uw gegevens gebruiken om u relevante advertenties te laten zien? Onze partners verzamelen gegevens en gebruiken cookies om advertenties te personaliseren en te meten. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »