Terug

Probiotica voor de huid (6)

Probiotica voor de huid

Probiotica voor huid

In en op je lichaam zitten een heleboel bacteriën, zowel goede als slechte bacteriën.  De slechte bacteriën zorgen voor kwaaltjes, ziektes, probleempjes en de goede bacteriën helpen je lichaam een handje. Bijvoorbeeld om je eten goed te verteren. Jullie kennen vast wel die reclame van dat kleine flesje (Jacult) dat goed is voor de darmen. Hierin zit probiotica; goede darm bacteriën. De bekendste hiervan zijn de Lactobacillus en de bifidus.

Maar als de balans tussen de goede en slechte bacteriën niet ok is dan kan je klachten krijgen, zoals bijvoorbeeld een slechte stoelgang en een vervelende huid. Probiotica helpt hierbij de darmflora en of de huid flora weer te herstellen.

Iedereen heeft wel een antibiotica gekregen. Dit is een paardenmiddel tegen een ziekte die veroorzaakt wordt door slechte bacteriën. De antibiotica zorgt er dan voor dat alle bacteriën gedood worden. Je wordt hierdoor weer sneller beter, want het dood alle bacteriën in je lichaam, maar ook de goede. Hierdoor kan je last krijgen van je darmen. Als je tijdens de antibiotica een probiotica product gebruikt (Jacult of capsules) dan herstellen de goede bacteriën zich weer en zullen de darmklachten snel weer verdwijnen.

 

Ook de huid heeft goede en slechte bacterien. De balans tussen goede en slechte bacteriën op de huid noemen de het microbioom van je huid.  Probiotica kunnen hier ook een uitkomt zijn als je last hebt van huidkwaaltjes of huidproblemen.

Je vindt probiotica en prebiotica in de producten van zZacht.

Lees meer over prebiotica en probiotica

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

Hide compare box