Terug

Wat is het verschil tussen probiotica en prebiotica?

Probiotica en prebiotica, het is maar 1 letter verschil, maar het is wel degelijk iets anders. Maar wat is nou wat? We leggen je het hieronder duidelijk uit.

Probiotica

Probiotica zijn de goede darmbacteriën. Een huidverzorgingsproduct of supplement bevat vaak een of meerdere soorten goede bacteriën. Deze goede bacteriën kunnen bijdragen aan een goede darmwerking en mooie huid zonder al te veel kwaaltjes

Prebiotica

Prébiotica is de voeding voor goede darmbacteriën, dus voor de probiotica. Het zijn onverteerbare voedingsvezels of koolhydraten zoals fructo-oligosachariden (FOS), inuline, pectines, resistent zetmeel en glucanen. Ze zitten vooral in groente, fruit en graanproducten.

 

Een goed huidverzorgingsproduct of supplement bevat dus zowel probiotica als prebiotica omdat ze elkaar zeer goed ondersteunen.

Goede huidverzorging met Prebiotica en Probiotica is o.a. zZacht en Oolaboo Morning Dew

 

Wil je weten wat probiotica en prebiotica voor je huid doen? Probiotica voor je huid

 

U vindt ons ook op:

Google BusinessGoogle reviewsTrustpilot reviews,  Twitter, FacebookInstagramBloglovin , Marktplaats

 

 

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

Hide compare box
Mogen we uw gegevens gebruiken om u relevante advertenties te laten zien? Onze partners verzamelen gegevens en gebruiken cookies om advertenties te personaliseren en te meten. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »