Terug

Oogmake-up blauwe ogen

Als je je ogen gaat opmaken dan wil je natuurlijk dat ze zo mooi mogelijk stralen en sprankelen. Je kan op verschillende manieren kijken en beslissen welke kleur oogmake-up je gaat gebruiken. Bijvoorbeeld door te kijken naar de kleur kleding die je draagt, maar ook door de kleur van je ogen goed te bekijken en daar mee aan de slag te gaan.

Oogmake-up bij blauwe ogen.jpg

Make-up addicts weten het maar al te goed: het zijn de kleuren die op de kleurencirkel aan de andere kant staan( de complementaire kleuren), die de natuurlijke schakeringen van de iris het beste laten uitkomen. Om blauwe ogen op te maken, zijn warme tinten, die variëren van rood over oranje naar geel, dus ideaal. Ze zorgen voor een sterk contrast en geven je blik zo een diepe intensiteit.
Maar je kan ook koude kleuren kiezen. Hiermee verkrijg je een meer harmonisch en minder contrasterend resultaat. En om je blik in dit geval meer diepgang te geven, heb je absoluut een zwarte eyeliner nodig. Maak eveneens plaats voor koper- en goudtinten, die je blauwe ogen laten fonkelen als juwelen. Hieronder vind je alle tips:

Tips voor Oogmake up bij blauwe ogen

  • Grijsblauw is subtiel; Als je je ogen rustig wilt houden kies dan voor grijsblauw. Het laat je ogen sprankelen zonder overdadig te zijn.
  • Pastel Blauw; Pastelblauw zorgt voor een mooi contrast met een zwarte mascara en of eyeliner.
  • Brons; Een brons kleurige oogschaduw met oranje ondertoon geeft de ogen een opvallende look. Het laat je ogen spreken en stralen. En het blauw van je ogen komt nog beter uit. Dit komt omdat oranje de complementaire kleur is van blauw.
  • Koper; Naast brons is ook koper kleurige oogschaduw een goede match met blauwe ogen. Breng bijvoorbeeld koper kleurige oogschaduw aan in de bovenste hoeken van je oogleden en gebruik het als eyeliner, net boven de wimperrand. Als je koper over je hele ooglid aanbrengt dan zorgt dit voor een meer dramatische look
  • Goud-perzik; Is net iets liever dan koper en brons kleurige oogschaduw op je oogleden.
  • Smockey eyes bij blauw ogen; Gebruik bruintinten als je bij blauwe ogen smokey eyes wilt maken. Zwart en donker grijs zijn dan vaak wat hard.
  • Eyeliner; een zwarte eyeliner is bij blauwe ogen vaak wat aan de harde kant, daarom adviseren wij je om te kiezen voor een blauwe kleur eyeliner. Daarin heb je diverse kleur zitten zoals turquoise of donkerblauw. Hou je niet van felle oogmake-up kies dan veilig voor de donker blauwe!

Onze make-up merken zijn ZAO, Divaderme, CTZN Cosmetics

Voor al onze make-up producten klik dan hier

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

Hide compare box
Mogen we uw gegevens gebruiken om u relevante advertenties te laten zien? Onze partners verzamelen gegevens en gebruiken cookies om advertenties te personaliseren en te meten. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »