Terug

Wat is Hyaluronzuur ?

Hyaluronzuur klinkt misschien als een chemisch goedje, maar het tegenovergestelde is waar: hyaluronzuur is juist één van de bouwstenen van ons lichaam. Je vindt de lichaamseigen stof van nature terug in de huid. Deze glucose bouwsteen zorgt ervoor dat de huid soepel en veerkrachtig blijft.

Vocht, vocht, Vocht!

Hyaluronzuur kan je in een woord benoemen: VOCHT. Het vormt bijvoorbeeld het hoofdbestanddeel van de vloeistof in onze gewrichten waardoor deze soepel kunnen bewegen. Hyaluronzuur komt ook voor in de huid, in onder meer het bindweefsel, en speelt daar een belangrijke rol in processen als wondgenezing. Maar de grootste kracht van hyaluronzuur is het binden van grote hoeveelheden vocht. Het schijnt dat de stof tot wel 1000 keer zijn gewicht in vocht kan vasthouden! In de huid is voor hyaluronzuur dan ook een belangrijke rol weggelegd voor hydratatie en volume. Hyaluronzuur wordt automatisch binnen één of twee dagen door het lichaam afgebroken. Door veroudering vertraagt dit proces: de huid wordt hierdoor minder gehydrateerd en het volume in het gezicht neemt op den duur af. 

Afname bij ouder worden

Naarmate we ouder worden, neemt het aandeel hyaluronzuur helaas af. Gewrichten boeten in op souplesse. Hetzelfde geldt voor de huid. Een rijpere huid is daarom ook minder soepel, zacht en vol dan een jonge huid. Het is dan ook niet zo gek dat de cosmetica-industrie haar oog op het ingrediënt liet vallen.

Wat doet Hyaluronzuur?

De huid verliest naarmate we ouder worden vocht. Daardoor wordt je huid minder stevig en flexibel. Het speciale van hyaluronzuur is dat het in staat is vocht vast te houden; beter dan welke natuurlijke of synthetische polymeer dan ook. Dat is belangrijk met het oog op een ouder wordende huid, omdat een gezond vochtgehalte één van de belangrijkste eigenschappen is van een jeugdig uitziende huid.

Hyaluronzuur versterkt ook de huidbarrière (de buitenste huidlagen). Een gezonde huidbarrière voelt zachter, gladder en voller aan en ziet er jonger uit. Verder zorgt hyaluronzuur voor bescherming door antioxidanten tegen schade door vrije radicalen en kalmeert het de huid.

Hyaluronzuur & Huidverzorging

De lichte textuur van hyaluronzuur is geschikt voor zowel een droge als vette huid. Het is zo mild dat het ook prima aan te brengen is op een gevoelige huid. Je kunt de stof daarnaast veilig gebruiken als je zwanger bent of borstvoeding geeft.

Waar zit hyaluronzuur in?

Steeds meer merken voegen hyaluronzuur toe aan hun producten. Je hoeft slechts in de ingrediëntenlijst te kijken of het erop staat. Belangrijk is dat het niet helemaal onderaan de ingrediëntenlijst staat, want dat betekent dat er maar heel weinig in zit.

Hyaluronzuur vind je over het algemeen in dag- en nachtcrèmes en serums. Let er goed op dat het product dat je wilt kopen geen irriterende geurstoffen, uitdrogende alcohol en geurende plantenolie bevat. Die kunnen de werking van hyaluronzuur teniet doen.

Als je jouw perfecte crème al hebt gevonden en er zit geen hyaluronzuur in, dan kun je altijd een serum  vinden die je onder je verzorging aan kunt brengen waar het in zit. Dit zorgt dan voor een extra dosis hydratatie, en waarmee je fijne lijntjes en rimpels verzacht en je een jongere uitstraling krijgt.

Bekijk hier alle producten met Hyaluronzuur

Wist je trouwens dat je punten spaart met al je aankopen bij Club Viva Donna waardoor je spaart voor korting, als eerste op de hoogte gehouden wordt van nieuwigheden en promoties. Je kan hier gemakkelijk een account aanmaken en dan gaat het verder vanzelf!

 

U vindt ons ook op:
Google BusinessGoogle reviewsTrustpilot reviews,  Twitter, FacebookInstagramBloglovin , Marktplaats

Relevante producten: Hydraterende producten, producten voor een droge huid, producten voor een vochtarme huid, producten voor een verslapte huid, Producten bij rimpels, dagcrèmes, nachtcrèmes, serum

Categorieën: Hyaluronzuur, DecaarEricson Laboratoire, Extenso, Kaé

 

 

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

Hide compare box
Mogen we uw gegevens gebruiken om u relevante advertenties te laten zien? Onze partners verzamelen gegevens en gebruiken cookies om advertenties te personaliseren en te meten. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »