Terug

Wat is Formaldehyde?

Formaldehyde ( ook wel methanal genoemd ) is in pure vorm een zeer sterke gas met een zeer onaangename geur.

Formaldehyde is een stof die je vaak in nagelverharders tegenkomt. Het is een stof die er voor zorgt dat de stevigheid van de nagels versneld verbeterd. Tot een paar jaar geleden kwam je deze stof in veel nagellak producten tegen en in alle nagelverharders zat formaldehyde. Eigenlijk om hen super sneller verhardende verweking.  Je mocht het alleen als kuur gebruiken en de kuur mocht maar 4x per jaar, omdat het te veel blootstellen aan formaldehyde niet goed zou zijn voor de nagelplaat!

ZAO formaldehyde vrije Nagellak nagelverharder - Viva Donna

Inmiddels is er ook bekend dat de stof in grote mate een giftig is. Het is door de Warenwet verboden om Formaldehyde in nagelproducten te verwerken. Jammer omdat het snel werkte, maar ook heel begrijpelijk natuurlijk. De vervangers van Formaldehyde werken minder snel maar net zo effectief. En die kan je dan ook altijd blijven gebruik i.p.v. tijdelijk.

Bekijk al onze Formaldehyde vrije nagelverharders hier

 

Wist je trouwens dat je punten spaart met al je aankopen bij Club Viva Donna waardoor je spaart voor korting, als eerste op de hoogte gehouden wordt van nieuwigheden en promoties. Je kan hier gemakkelijk een account aanmaken en dan gaat het verder vanzelf!

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

Hide compare box
Mogen we uw gegevens gebruiken om u relevante advertenties te laten zien? Onze partners verzamelen gegevens en gebruiken cookies om advertenties te personaliseren en te meten. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »