Terug

INCI namen

Wat zijn INCI-namen

INCI  is geen keurmerk maar INCI- namen zijn internationaal gestandaardiseerde namen voor stoffen die in cosmetica gebruikt worden. INCI staat voor: International Nomenclature Cosmetic Ingredient, oftewel Internationale Naamgeving voor Cosmetische Ingrediënten. INCI is ontwikkeld door de Europese en Amerikaanse cosmetica-industrie. INCI-namen zijn internationaal gestandaardiseerde namen voor stoffen, die in cosmetica worden verwerkt. Op het etiket wordt bij alle cosmetica de ingrediënten aangegeven met hun INCI-naam. Voor veel ingrediënten zijn echter meerdere namen bekend, bijvoorbeeld chemische naam, handelsnaam of merknaam. Daarom is er voor alle stoffen in cosmetica besloten om deze aan te geven met hun INCI-naam. Dit is bijvoorbeeld nuttig wanneer iemand overgevoelig is voor een bepaalde stof. Aan het etiket van een product kan hij dan bepalen of het product voor hem geschikt is. Zo is het voor de consument inzichtelijker om te zien welke ingrediënten een product precies bevat.

Ook voor mensen die beroepsmatig met cosmetica werken, zijn INCI-namen een belangrijk hulpmiddel. Het stelt bijvoorbeeld schoonheidsspecialisten, huisartsen en dermatologen in staat hun cliënten te adviseren over het gebruik van cosmeticaproducten.

Hoe weet ik wat er in mijn product zit?

Met behulp van de INCI-controle leest u wat de functie is van ingrediënten in cosmetica.

Hoe zoek in mijn ingrediënt op in de INCI lijst?

Als je een ingrediënt hebt op je product wat je niet herkent dan ga je naar de bovenstaande tool.  Tik het in op de zoek regel en je krijgt de uitleg over je product.

Zo lees je je ingrediënten lijst

Het ingrediënt dat helemaal bovenaan staat, is het ingrediënt met de hoogste concentratie. Op heel veel INCI-lijsten staat aqua, water dus, bovenaan. Veel cosmetica producten bevatten dus een grote hoeveelheid water. Je zou kunnen zeggen dat hoe lager een ingrediënt op de INCI-lijst staat, des te lager de concentratie ervan. Staat het ingrediënt aloë vera, dus helemaal onderaan op een INCI-lijst, dan weet je dat de concentratie ervan nooit heel hoog kan zijn en dan kun je jezelf afvragen of je huid eigenlijk wel daadwerkelijk kan profiteren van al die goede eigenschappen van aloë vera.

 

Certificering labels: ecocert gecertificeerd / biologische gecertificeerd/ Vegan gecertificeerd/ fair trade/ natuurlijke ingrediënten/ natural / organic / cosmebio / cruelty FreeNot tested on animalsI’m green

 

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

Hide compare box
Mogen we uw gegevens gebruiken om u relevante advertenties te laten zien? Onze partners verzamelen gegevens en gebruiken cookies om advertenties te personaliseren en te meten. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »