Terug

Wat is het microflora van de huid?

Microflora van de huid ook wel huidflora genoemd; is alles wat  aan levende micro-organismen op de lichaamshuid en gezichtshuid te vinden is. De menselijke huid is namelijk bedekt met een laag bacteriën. Zowel goede bacteriën als slechte bacteriën. Dit samen noemt men het microbioom van de huid. Zonder een evenwichtig microbioom is de mens kwetsbaar voor veel kwaaltjes en dat veroorzaakt lastige, vervelende problemen.

Wat kan het microbioom aantasten?

  • Een te veel aan heftige ingrediënten in producten kan de huidflora beschadigen of in onbalans brengen. Zeker als je er gevoelig voor bent.
  • Ook te vaak scrubben, wassen, reinigen, enz. van de huid kan het microbioom aantasten. De huidflora maakt zelf bepaalde stoffen aan (goede huidbacteriën, zuurtegraad, vetstoffen, vocht (nmf- natural moisturizing factor)) die de huid van nature beschermen. Door te reinigen met water en / of producten, wordt dit aangetast en heeft de huid een tijdje nodig om bij te komen en te herstellen. Als we dit dan te veel doen raakt de huid in onbalans en is het vatbaarder voor kwaaltjes en huidproblemen.

Lees ook over wat zijn probiotica? 

 

 

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

Hide compare box