Terug

Parabenen vrije producten

Er heerst steeds meer onrust over de veiligheid van parabenen  als conserveermiddelen in cosmetica en andere huidverzorgingsproducten. Mensen kiezen daarom liever voor parabenen vrije producten. Maar kunnen deze producten wel zonder parabenen en zo ja wat zijn de alternatieve ingrediënten die conserverend werken?

 

Alternatief voor parabenen:

Conserveermiddelen zijn noodzakelijk voor cosmetica ed. Ieder product waar water is zit ( en dat zijn bijna alle producten) hebben een conserveringsmiddel  nodig. Want schimmels en bacterie groeien op water. En zonder deze ingrediënten blijft een product gewoonweg niet lang genoeg goed en kan je last krijgen van huidklachten, huid irritaties en huidinfecties. En daar zitten we natuurlijk niet op te wachten.

Er zijn genoeg alternatieve voor parabenen. Organische zuren, zouten en alcohol zijn ook goede conserveermiddelen. Alleen is alcohol  niet voor ieder huidverzorgingsproduct geschikt door zijn uitdrogende werking. Maar is bijvoorbeeld wel erg geschikt in deodoranten. Vitamine E en en Tea Tree olie zijn natuurlijke alternatieven voor parabenen, maar zijn iets minder lang houdbaar en zijn over het algemeen iets duurder.

 

Producten die puur en alleen op basis van zalf en olie zijn, zijn geen goede voedingsbodem voor bacteriën en schimmels en kunnen dus zonder conserveringsmiddel gemaakt worden.

 

 

Product keuze in parabenen vrij:

 

Of het nou bewezen slecht is voor ja als je parabenen in je producten gebruikt of niet. Sommige mensen nemen liever het zekere voor het onzekere en willen parabenen zo veel mogelijk vermijden.

Wij zullen de parabenen vrije merken die Viva Donna in het assortiment heeft hieronder laten zien:

 

  • Extenso
  • Decaar
  • Neoderma
  • Naïf
  • zZacht
  • Loveli
  • ZAO
  • Ericson laboratoire
  • Algologie

Bekijk deze merken hier

Meer lezen over parabenen? Lees dan deze artikelen ook:

Wat zijn Parabenen?

Zijn parabenen goed of slecht voor je huid?

 

Wist je trouwens dat je punten spaart met al je aankopen bij Club Viva Donna waardoor je spaart voor korting, als eerste op de hoogte gehouden wordt van nieuwigheden en promoties. Je kan hier gemakkelijk een account aanmaken en dan gaat het verder vanzelf!

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

Hide compare box
Mogen we uw gegevens gebruiken om u relevante advertenties te laten zien? Onze partners verzamelen gegevens en gebruiken cookies om advertenties te personaliseren en te meten. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »