Terug

Hoe verwijder je mascara het beste van je ogen?

Mascara verwijderen moet je met beleid doen! Als je dat niet doet dan krijg je het er of niet goed af of je beschadigt je wimpers en de huid rondom de ogen ermee. Zo doe je het op de juiste manier:

  • Kies de juiste oogmake-up remover. Gebruik nooit baby olie, zalf of reinigingsproducten die niet geschikt zijn voor de ogen. Dit is namelijk niet oplosbaar in het oogtraanvocht en dat staat op achter het oog. Dit kan oogproblemen veroorzaken. 
  • Op de foto hieronder zie je de Decaar Oogmake-up remover. Deze fijne remover verwijdert mascara heel gemakkelijk, zelf waterproof mascara. Klik op de foto om direct deze fijne remover te bekijken.

Decaar Dual Phase oogmake-up remover 150ml | Decaar kopen - Viva Donna

  • Kies voor een waterproof oogremover als je waterproof oogmake-up hebt. Anders krijg je waterproof mascara er niet af. Een gewone mascara kan je met een gewone oogmake-up remover verwijderen.
  • Breng een oogmake-up remover aan op een wattenschijfje. Sommige mensen maken eht wattenschijfje eerst vochtig zodat je minder van je product nodig hebt. Ik zelf doe dat niet, maar het is eventueel een mogelijkheid.
  • Leg het watje even op de oogleden en laat het even intrekken. Zo kan de mascara zacht worden. Harde mascara krijg je niet van de ogen of je beschadigt de wimpers.
  • Wrijf met zachte bewegingen van boven naar beneden de wimpers schoon. Ga niet boenen, hier krijg je sneller rimpeltjes van of je beschadigt de tere huid rondom je ogen.

Er zijn ook mascara’s die je kan verwijderen met lauw warm water. Doe dit ook heel zacht en met beleid.

Alle oogmake-up removers die ik verkoop vind je hier.

Kijk voor onze make-up producten hier en onze mascara's vind je hier

 

Hoe verwijder je mascara - Viva Donna

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

Hide compare box
Mogen we uw gegevens gebruiken om u relevante advertenties te laten zien? Onze partners verzamelen gegevens en gebruiken cookies om advertenties te personaliseren en te meten. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »